Vorige
Nieuws

Japans slopen bij Blaak 333

“Traditioneel is het een grote machine die vanaf straatniveau een gebouw kapot knijpt, maar dat is op deze locatie niet meer van deze tijd.” Aldus Rob Marijnissen, bedrijfsleider bij het Rotterdamse project Blaak 333.

Duurzamer en veiliger

De naam van het project verklapt het al: middenin het centrum staat dit pand, dat een grootste transformatie ondergaat. Er wordt zogenaamd Japans gesloopt: “In de praktijk betekent het dat we kleine elektrische robots gebruiken op de verdiepingen om zo alle materialen uit het pand te halen. Het is duurzamer, veiliger en het geeft veel minder overlast voor de omgeving. De afvalstoffen gaan via de liftschacht naar beneden en daar wordt alles gescheiden in containers.” 

Samen een team

Rob is al dagelijks te vinden op de bouw samen met o.a. collega’s Ruud Broeders en Ronald van der Meij: “Ruud is onze bouwplaatsmanager en Ronald is omgevingsmanager. We zijn niet degenen die slopen, dat doet onze partner Heezen, maar we vinden het belangrijk om er wel al te zijn. We zijn echt samen een team en we werken er allemaal hard voor om extra betaalbare woongelegenheid in deze mooie stad te creëren.” 

Meer weten over Blaak 333

Japans slopen met elektrisch materieel

Tevreden

Over partner Heezen is Rob tevreden: “Ze doen het hartstikke goed. Het gaat heel soepel en gedegen. Alle afval wordt netjes gescheiden, zodat de materialen ergens anders weer hergebruikt kunnen worden. Ze dragen op deze manier niet alleen bij aan onze ambities om uiteindelijk nul uitstoot te hebben op de bouwplaatsen van Dura Vermeer, maar ook aan een circulaire economie.” 

Het voormalige Rabobank- en Dura Vermeer kantoor wordt getransformeerd naar 319 woonappartementen en een stadslobby op de begane grond met collectieve functies en horeca.   

Meer weten over Blaak 333? Klik hier
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.