Vorige
Nieuws

500e Bouwstroom Noord woning in aanbouw!

Bouwstroom Noord bewijst dat goed samenwerken loont

Op de bouwplaats aan de Jan Steenstraat in Steenwijk werd de 500e woning in aanbouw gevierd door de mensen die samen Bouwstroom Noord vormen. Drie jaar na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is dat een prachtig resultaat. Hier werd op de bouwplaats gezamenlijk bij stilgestaan.

Bouwstroom Noord is een productieve Bouwstroom in het noorden van Nederland. Leon Vries van Woonservice is voorzitter van het VijverManagementTeam, het team dat zorgt dat er voldoende projecten in de Bouwstroom Noord zitten om blijvend te produceren. “We zijn gestart met Bouwstroom Noord om betaalbaar te kunnen blijven bouwen, voor nu en in de toekomst. We zien dat dit haalbaar is, als kennis en ervaringen worden gedeeld. Dat doen we nu zo’n drie jaar en nog in elk project verbeteren we. Dat geeft energie en we besparen kosten, ook niet onbelangrijk”.

Expositie van afgeronde projecten

In het decor van nieuwe eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen en een appartementencomplex in aanbouw, is een expositie opgebouwd met afbeeldingen van afgeronde projecten. Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe: “Samenwerken loont altijd. Dat laat Bouwstroom Noord zien. Door de samenwerking met de woningcorporaties en gemeenten te bundelen en ook als bouwbedrijven leren we veel van elkaar.  Het tempo zit er daardoor goed in. Daar mogen we trots op zijn. In andere delen van het land zien we het tempo fors lager liggen.”

Nog intensiever samenwerken, ook met gemeenten

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat samenwerken ons heel veel oplevert”, vertelt Windy ter Horst, manager Vastgoed bij Woonconcept. “We leren veel van elkaar, waardoor we onszelf telkens weer verbeteren. Toch zien we nog veel kansen. Als we, nog voordat een bouwproject van start gaat, manieren vinden om slimmer samen te werken met gemeenten, kan dat veel procedures voorafgaand aan bouwprojecten versnellen. En met netbeheerders, zodat we ondanks de netcongestie, toch energieneutrale woningen kunnen blijven bouwen. Dat kan ons helpen om sneller aan de vraag naar extra woningen te kunnen voldoen. We zien daarin veel bereidwilligheid van onze samenwerkingspartners, waaronder gemeenten. We hopen dat we daarin gezamenlijk in de komende jaren nog een stap kunnen maken”.

Over Bouwstroom Noord

Bouwstroom Noord is een samenwerking van vijf woningcorporaties; Woningcorporatie Actium, Lefier, woningcorporatie Wold & Waard, Woonconcept, Woonservice en twee bouwbedrijven, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe. Dankzij bundeling van kennis en kunde, standaardisatie, voorspelbaarheid en efficiëntie zijn betaalbare, sociale huurwoningen mogelijk.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.