Vorige
Nieuws

57 nieuwe sociale huurwoningen in Broekgraaf Leerdam

Dura Vermeer Bouw Zuid gaat in opdracht van woningcorporatie KleurrijkWonen twee appartementengebouwen bouwen in de wijk Broekgraaf in Leerdam. Hiermee wordt Leerdam 57 sociale huurappartementen rijker. De bouw start naar verwachting eind 2024.

De gebouwen komen aan de rand van de wijk. Zo vormen zij de schakel tussen het groene landschap en de waterrijke woonbuurten van Broekgraaf. Loer Architecten maakte het ontwerp. De gevels zijn een combinatie van glas, keramiek en bamboe, wat de gebouwen een opvallend en eigentijds aanzien geeft. Bovendien met een knipoog naar Leerdam als Glasstad.

Het grootste verschil tussen de twee woongebouwen zit achter de gevel. Een van de gebouwen wordt in massief hout (CLT) gebouwd. Bewoners hoeven zich overigens geen zorgen te maken over een ‘sauna effect’; het zichtbare hout is beperkt tot plafonds en enkele constructieve elementen.

Rutger Veldhoen, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Zuid, ondertekende de overeenkomst voor de bouw van de twee gebouwen. “Ik ben trots dat wij onze bijdrage mogen leveren aan het prachtige ontwikkelplan van Kleurrijk Wonen. Werken aan fijne woningen en gezonde, toekomstbestendige leefomgevingen is waar we voor staan bij Dura Vermeer Bouw Zuid. Dus we kijken ernaar uit om met alle betrokkenen dit plan te realiseren.”

Tjapko van Dalen, directeur-bestuurder bij KleurrijkWonen, benadrukt het belang van houtbouw: “We willen zoveel mogelijk duurzaam bouwen. Waar mogelijk bouwen we met natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Dit project laat zien dat we hout toepassen waar het kan. Soms kan dat niet en dan kiezen we voor traditionele bouwmaterialen, zoals beton en stenen.”

Eind dit jaar begint Dura Vermeer Bouw Zuid met de bouw van het houten appartementengebouw. Dit gebouw komt tussen de toekomstige fietstunnel onder het spoor aan de Spiegellaan en de straat De Graveur. Het gebouw krijgt vijf getrapte bouwlagen met 32 woningen en heeft kleine en grotere appartementen.

Een stukje verder aan de Spiegellaan, komt het tweede gebouw met 25 woningen. Dit gebouw heeft vier getrapte woonlagen, ook met kleinere en grotere appartementen.

Met deze 57 nieuwe appartementen beantwoorden Kleurrijk Wonen en Dura Vermeer Bouw Zuid de grote vraag naar sociale huurwoningen in Leerdam. Van Dalen besluit: “Met deze twee duurzame appartementencomplexen dragen we bij aan prettig wonen in kleurrijke, diverse en gezonde woonbuurten voor nu en in de toekomst.”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Hetty van Tilborg

Projectmanager Regio Limburg, Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland
Hetty van Tilborg
Bouw & Vastgoed

Coen Oerlemans

Projectmanager Regio Limburg, Regio Noord-Brabant, Regio Zeeland
Coen Oerlemans