Vorige
Nieuws

Aannemingsovereenkomst Tergooi MC en Dura Vermeer voor laatste bouwdeel nieuwbouw

Op vrijdag 16 december 2022 ondertekenden Tergooi MC en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer een aannemingsovereenkomst voor de realisatie van bouwdeel F. Dit is het laatste bouwdeel dat in het kader van de nieuwbouw van Tergooi MC wordt ontwikkeld. 

Het nieuwe bouwdeel F (niet te verwarren met de huidige F-vleugel) betreft de complete renovatie van de huidige A- en B-vleugel in Hilversum, een nieuwe aanbouw voor de logistieke activiteiten van het ziekenhuis en een (ondergrondse) verbinding met het nieuwe hoofdgebouw (bouwdelen ABCD).  

Diverse functies 

Bouwdeel F huisvest straks onder andere laboratoria, (Centraal Bacteriologisch en Serologisch Laboratorium, Klinisch Chemisch en Hematologisch Laboratorium), klinische farmacie, het servicecentrum met daarin ICT, Bouw, Huisvesting & Vastgoed, KFMT en Facilitair Bedrijf, piketkamers, opleidingsfaciliteiten en kantoren voor verschillende staffuncties. Er komt een volledig nieuwe aanbouw met daarin het mortuarium, de keuken, de goederenontvangst en het magazijn. Het terrein voor deze aanbouw wordt getransformeerd in een logistiek hof (voor aan- en afvoer van goederen). Medewerkers parkeren in de parkeergarage. 

Planning 

Tergooi MC neemt het nieuwe ziekenhuis in mei 2023 in gebruik. Direct daarna start de realisatie van bouwdeel F dat naar verwachting Q1 2025in gebruik wordt genomen. Tijdens de bouwperiode zijn de toekomstige gebruikers van bouwdeel F nog gehuisvest in het bestaande gebouw in Hilversum dat middels een tijdelijke route verbonden wordt met de nieuwbouw.  

Sloop 

In verband met de ontwikkeling van bouwdeel F wordt na ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis de huidige D-vleugel en een gedeelte van de huidige E-vleugel gesloopt. Er worden tijdelijke voorzieningen getroffen om tijdens de bouwperiode alle technische voorzieningen in de bestaande bouw operationeel te houden.  

Expertise 

Dura Vermeer werkt samen met Trebbe Noord Oost en installateur ULC. Samen heeft deze combinatie veel kennis en ervaring met het bouwen van laboratoria en ziekenhuizen. Samen met Tergooi MC vormen ze het bouwteam voor bouwdeel F. Daartoe werd in februari dit jaar al een Bouwteamovereenkomst getekend. Door het werken in een bouwteam kan Tergooi MC zowel in het ontwerp als bij de uitvoering de expertise van de uitvoerende partijen optimaal benutten. In het bouwteam wordt samengewerkt met architect Wiegerinck en adviesbureaus RoyalHaskoningDHV en Dr. Heinekamp, gespecialiseerd in laboratoria.  

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.