Vorige
Nieuws

AFAS en Dura Vermeer ondertekenen contract voor bouw nieuwe AFAS Campus in Leusden

Vandaag hebben AFAS en Dura Vermeer het contract ondertekend voor de transformatie van drie kantoorgebouwen, gelegen naast het indrukwekkende AFAS Experience Center in Leusden. Gezamenlijk zullen deze gebouwen vanaf 2024 de AFAS Campus vormen. Met een sterke nadruk op duurzaamheid, hergebruik en innovatie, gaan deze twee familiebedrijven aan de slag.

De AFAS Campus

Over enige tijd kunnen partners en andere aanverwante organisaties, zoals start-ups en scale-ups, zich dicht bij het hoofdkantoor van AFAS vestigen. Dit gaat gebeuren in twee aangekochte kantoorpanden aan de Storkstraat op bedrijventerrein de Horst in Leusden. De uitbreiding omvat twee kantoorpanden van circa 20.000 m2 met een scala aan voorzieningen, waaronder 600 werkplekken, een restaurant met 400 zitplaatsen, een Grand Café, opleidingsruimten, gebeds- en fitnessruimte, kleedkamers met douches, boardrooms en opleidingsruimten.

De AFAS Campus in Leusden

Impressie van de nieuwe locatie

Reeds is al een maatschappelijke invulling gegeven aan één van de panden door middel van een tijdelijke opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne. 

Comfort en eigen energiedistributie

Het kantoor voldoet aan de meest recente eisen op het gebied van comfort en efficiëntie. Er wordt gestreefd naar maximaal hergebruik van materialen die vrijkomen bij de bouw, waaronder vloerbedekking, glaswanden, plafondplaten, dakkappen, leuningwerk, gasgestookte ketels, binnendeuren en terrastegels.

Daarnaast zullen alle panden van AFAS worden losgekoppeld van het gasnet en worden gekoppeld aan een eigen energiedistributievoorziening. Ook krijgen ze een verduurzaming van de thermische schil, een grijswatersysteem en wordt ingezet op hergebruik van materialen in de vaste inrichting. Bovendien zal gebruik worden gemaakt van warmte- en koudeopslag in de bodem. Een aanvraag voor een BREEAM Outstanding certificering voor het ontwerp is ondertussen in gang gezet.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.