Vorige
Nieuws

Ambitieuze voorbereidingstijd voorbij; uitvoeringswerkzaamheden Oranje Loper Amsterdam gestart

Uitvoeringswerkzaamheden Oranje Loper Amsterdam gestart (1)

Voor onze collega’s van Bouwcombinatie PK2.0 - een samenwerking tussen Dura Vermeer en Mobilis - staat een drukke periode voor de boeg bij het project Oranje Loper in Amsterdam. Na een ambitieuze voorbereidingstijd zijn op 2 september de uitvoeringswerkzaamheden binnen de uitvoeringscontracten ‘Realisatie herinrichting kruispunt Marnixstraat/Rozengracht en vervanging brug 117’ en ‘Maaiveldinrichting Deelgebied 1 en renovatie bruggen 135 en 167’ gestart.

Doel van de werkzaamheden is een toekomstbestendige, duurzaam veilige route te realiseren met meer ruimte voor voetgangers, fietsers, tram en gezond en sterk groen. Onder meer worden gevaarlijke kruispunten (blackspots) op de route aangepakt, fietsstraten aangelegd en verouderd tramspoor op verschillende plekken vervangen.

Uitvoeringswerkzaamheden Oranje Loper Amsterdam gestart (2)

Herinrichting kruispunt Marnixstraat/Rozengracht

Uitvoeringswerkzaamheden Oranje Loper Amsterdam gestart (3)

Het verbeteren van de De Clercqstraat en Admiraal de Ruijterweg

Uitvoeringscontract West

Uitvoeringscontract West betreft de renovatiewerkzaamheden aan de bruggen 135 en 167 en het verbeteren van de De Clercqstraat en Admiraal de Ruijterweg. 

Uitvoeringscontract ‘Herinrichting kruispunt Marnixstraat-Rozengracht en vernieuwing brug 117’

Om het kruispunt overzichtelijker en veiliger te maken is een volledige herinrichting nodig. De Jordaanbrug (brug 117) over de Lijnbaansgracht krijgt een nieuwe binnenkant. De buitenkant wordt opgeknapt en blijft er hetzelfde uitzien als nu. Zo houdt de brug zijn monumentale karakter.

Uitvoeringswerkzaamheden Oranje Loper Amsterdam gestart (4)

De renovatiewerkzaamheden aan de bruggen 135 en 167 zijn eind 2025 gereed. Het werk op de Admiraal de Ruijterweg is gereed in de zomer van 2025 en op de De Clercqstraat zijn we eind 2025 klaar. Het uitvoeringscontract ‘Herinrichting kruispunt Marnixstraat-Rozengracht is begin 2026 gereed en vernieuwing brug 117’ zal in 2029 zijn afgerond.

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Noord West Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!