Bakkie keetkoffie met uitvoerder Joël van der Boon
Dat Joël wel van een bakkie houdt is duidelijk. Op zijn bureau staat pontificaal een eigen melkopschuimer. Zijn wekker gaat om 04:55 uur, je kunt je er iets bij voorstellen. Joël is ooit begonnen als timmerman maar kreeg steeds meer zin om te coördineren en zich meer in de techniek te verdiepen. Nu is hij uitvoerder bij Dura Vermeer Bouw Midden West. Joël, momenteel actief op het project De Krijgsman in Muiden, vertelt onder het genot van een bakkie keetkoffie, met een laagje melkschuim, meer over zijn project.
Kun je wat meer vertellen over De Krijgsman?
De Krijgsman is een heel nieuw, niet recht toe recht aan, woongebied. Elke woning ziet er echt anders uit. Loodswoningen, appartementen, grachtenpanden, vrijstaande woningen – alles is er. En loopt ook nog eens mooi in elkaar over. Wij ontwikkelen en bouwen hier, in opdracht van KSNF Vastgoed, 432 van de 1300 woningen en we zitten nu in de afrondende fase. We zijn op dit moment nog bezig met de realisatie van de laatste deelplannen, Kanaalhoven fase 3 en De Productieloodsen, en dan zijn we klaar.
Wat is jouw rol binnen dit project?
Als uitvoerder ben je eigenlijk continu bezig het zo te organiseren dat alles goed loopt. Voor zover dat kan. Want niet alles gaat natuurlijk altijd zoals je het had bedacht, maar dan is het ook aan jou om hier creatief mee om te gaan en toch tot een oplossing te komen. We starten de dag altijd met een dagstart waarin we de planning, bijzonderheden en aandachtspunten bespreken met elkaar. Hierna gaat iedereen aan de slag. Ik begin vaak met het oppakken van de uitdagingen die bij de dagstart zijn gemeld. En geloof mij, geen dag is hetzelfde. Ik sta de hele dag in contact met iedereen die zich op de bouw bevindt, de timmerlieden, onderaannemers en leveranciers. En ook met de bewoners. Ik vind het heel belangrijk dat het contact goed is, we doen het echt met zijn allen. Ik loop meerdere keren per dag een rondje op de bouw en dan spreek ik met iedereen. Ik ben eigenlijk continu bezig met de coördinatie en voortgang.
Wat vind jij buitengewoon aan dit project?
Ik vind het onderlinge contact met collega’s altijd het leukst, op welk project ik ook ben. Dat geeft mij energie. Maar het is natuurlijk ook een prachtig project. Wat ik het mooiste vind is de samenstelling van kleuren, de unieke gevels, de diversiteit van materiaal. Je bouwt geen recht toe recht aan wijk. Dat vind ik wel heel mooi aan dit project.
Wat is de grootste uitdaging binnen dit project?
Je hebt op een project, met een omvang als deze, met veel verschillende partijen te maken. Onderaannemers, werklieden, leveranciers. Alles moet continu op elkaar afgestemd worden, zowel qua planning als qua inkoop. Als er bijvoorbeeld vertraging zit op een bepaald onderdeel kan het zijn dat de hele planning in de war raakt. En dat heeft weer gevolgen voor het hele proces. Bij één woning zijn soms wel acht verschillende partijen, of meer, tegelijkertijd aan het werk. Je komt dus altijd wel uitdagingen tegen. Gelukkig kan ik aan het einde van de werkdag mij wel goed loskoppelen van alles wat op mij afkomt, en ga ik er de volgende dag weer met positieve energie voor.