Vorige
Nieuws

Bijzonder moment voor de cliënten van InteraktContour in Enschede

Samen met InteraktContour bouwen we in Enschede aan de wethouder Beverstraat een nieuwe woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dat gebeurt op de plek waar eerst het Geert de Leeuwhuis stond. Het ontwerp telt 85 moderne appartementen, twee dagbestedingsruimten en een grote tuin. De bouwwerkzaamheden zijn momenteel volop gaande. Naar verwachting is de oplevering medio volgend jaar.  

’Een fijn thuis en een prettige werkomgeving’ 

Op woensdagmiddag 13 oktober werd de eerste steen onthuld, in aanwezigheid van buurtbewoners, ondernemers, cliënten en het uitvoeringsteam. Als speciale gast was ook wethouder Van Houdt uitgenodigd namens de gemeente Enschede. Bestuurder Jan van Kampen: “Ik ben blij met de prettige samenwerking met de gemeente Enschede; we voelen ons welkom. Met deze nieuwe locatie beogen we straks een ‘fijn thuis’ en een prettige werkomgeving te kunnen realiseren voor onze cliënten en medewerkers.”  

Betrokken omwonenden en ondernemers  

In zijn openingswoord dankte Jan van Kampen ook alle aanwezige omwonenden voor hun begrip tijdens de bouw en de ondernemers uit de buurt voor hun grote betrokkenheid en catering die middag. Koert Terhürne, Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo, sprak zijn waardering uit voor de grote inzet van iedereen tot nu toe. “De samenwerking met InteraktContour is voor ons prettig. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hiermee samen een prachtig resultaat behalen waar we trots op kunnen zijn.”

Nieuwste zorgtechnologie op maat 

In het nieuwe appartementencomplex wordt in de zorg voor de cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. Samen met de bewoners wordt bepaald welke zorgtechnologie echt ondersteunend is en bijdraagt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld om zelfstandiger te zijn en veilig te wonen.  

Steeds meer mensen met hersenletsel 

Het oude Geert de Leeuwhuis was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte. 

Hoe de samenwerking tussen twee partijen leidt voor een slim zorggebouw

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!