Blog: Denise Boereboom, werkvoorbereider
Denise Boereboom (29 jaar) is een bouwkundige pur sang. Een nuchter type die als tiener al werd aangetrokken door de bouw. Nu beweegt deze werkvoorbereider zich met souplesse door de uitvoering. Net als in het zwembad, waar ze sinds haar achtste regelmatig te vinden is.
‘IK GENIET VAN DE VARIATIE AAN PROJECTEN EN HET WERKEN MET VERSCHILLENDE PARTIJEN’
Na de middelbare school wilde ik architect worden. Maar vanaf het moment dat ik met de hand moest gaan tekenen, dacht ik: 'nee, dit is het niet.’ De mechanicavakken lagen mij beter, dus ik besloot de minor Constructief Ontwerpen te gaan volgen. Ik ging daarna bij een ingenieursbureau afstuderen, maar ook dat bleek niet aan mij besteed. Het moest dus iets in de uitvoering worden. Dan ben je praktisch bezig en ben je onderdeel van het hele proces. Dat maakt het heel gevarieerd en kun je zien dat er vanuit het niets iets moois wordt neergezet.
Toen ik drie jaar geleden in de bouw wilde gaan werken, zag ik bij Dura Vermeer projecten voorbijkomen die me heel gaaf leken. Het is een grote speler die zichzelf goed zichtbaar maakt, waardoor ik wist dat ik hier graag wilde werken. Ik ben begonnen als werkvoorbereider en ondertussen gegroeid naar senior. Ik zit hier goed op mijn plek, het uitvoerende aspect ligt me nog steeds het beste.
Fysiek en mentaal fit
Gevoel van vrijheid
VAN BEGIN TOT EIND
Mijn dagen bij Dura Vermeer zijn heel wisselend. Ik ben betrokken bij een groot deel van het proces. Vanaf het moment dat woningen in de verkoop gaan, kijk ik al mee met bepaalde opties. Wat is er mogelijk, wat kunnen we wel of niet aanbieden? Daarna komt het grootste deel van mijn werk. De projecten moeten worden ingekocht, offertes moeten worden aangevraagd, contracten gemaakt en ik zorg dat alles is uitbesteed. Als dat is gebeurd, start de werkvoorbereiding met de partners. Dat zijn bijvoorbeeld de installateurs en leveranciers van het casco, de dakkappen en kozijnen. Verder controleer ik of alles goed is verwerkt, of het allemaal past. En daarna volgt het hele afbouwtraject.
Het allerleukste van al deze stappen, vind ik het engineeringsgedeelte met de grote partijen. Die kunnen erg van elkaar verschillen en dan is het een kunst om alles goed met elkaar af te stemmen.
BALANS
Het werk is leuk, maar kan soms pittig zijn. Vooral wanneer ik naar projecten reis, als ik op de bouw wil zijn. Dan ga ik vroeg de deur uit en kan ik best lang van huis weg zijn. Voor de rust en concentratie werk ik op kantoor of vanuit huis. Overwerken gebeurt zeker weleens, maar dat probeer ik zelf in de gaten te houden. Ik bewaak mijn grenzen en zorg dat het niet te gek wordt. Er moet ook tijd zijn om te kunnen ontspannen en sporten.
Sinds mijn achtste zwem ik, ook wedstrijden. Ik train ongeveer twee, drie keer in de week en heb af en toe een wedstrijd in het weekend. Het zorgt ervoor dat ik fit blijf, zowel fysiek als mentaal. Vooral na een werkdag is het de perfecte manier om te ontspannen. Zodra ik het water in duik, laat ik alles los en is mijn hoofd weer leeg. Ik ben minder fanatiek dan vroeger, maar het is echt mijn hobby. Daarnaast geniet ik van mijn sociale leven, samen met mijn vriend uit eten, of bij mooi weer lekker op een terras. Op die momenten kan ik echt mijn werkdag afsluiten.
GOEDE WERKSFEER
Ook met collega's kan ik na afronding van het werk genieten van een drankje. We werken in een hecht team. Dura Vermeer is heel groot, maar het team waarmee je werkt aan de verschillende projecten is hetzelfde. Dat zorgt ervoor dat je close met elkaar wordt.
Ondanks dat je binnen zo'n grote organisatie lang niet iedereen kent, is het fijn om met je directe collega's een goede band te hebben. Als je een keer iets minder in je vel zit, is er altijd een collega die daarnaar vraagt. En kom je er niet uit, dan zijn er altijd anderen om je te helpen. Dat is heel prettig. Je hoeft hier je problemen zeker niet voor jezelf te houden.
MOOISTE PROJECT
Ik werk op dit moment in Oegstgeest aan 51 luxewoningen, vrijstaande huizen en tweekappers. Hier werken we vrij traditioneel, gevels worden bijvoorbeeld met de hand gemetseld. De kopers hebben bij dit project heel veel keuzes gekregen. Er zijn dus veel individuele opties en dat maakt dit project een leuke uitdaging.
Mijn vorige project vond ik nog gaver. Toen hebben we in Maassluis in korte tijd ruim 100 woningen gebouwd. Dat waren prefab woningen met een gevarieerde architectuur. Hiervoor werden de onderdelen van tevoren in een grote hal voorbereid. De wanden werden daar al voorzien van kozijnen, isolatie en steenstrips. Die zie je dus als gehele gevels aan komen rijden op de bouw. Dat was heel indrukwekkend. Wat we toen met elkaar hebben neergezet, voelde echt als een prestatie.