Vorige
Blog

Blog Pim van Veen | “Van trainee naar bedrijfsleider"

Hij begon als stagiair bij Dura Vermeer, vervolgde zijn loopbaan binnen het bedrijf als werkstudent en kwam na het afronden van zijn studie terug om een traineeship te volgen. Inmiddels werkt Pim (30) als bedrijfsleider bij Dura Vermeer. Pim: “Een traineeship is de ideale manier om te ervaren wat er mogelijk is binnen het bedrijf. Je kunt proeven van verschillende functies en zo kijken wat er het best bij je past.”

Na het afronden van de master Construction Management & Engineering aan de TU Delft besloot Pim een traineeship bij Dura Vermeer te volgen. Pim: “Het is best moeilijk om te bepalen wat voor soort werk je wil gaan doen als je klaar bent met studeren. Door het traineeship van Dura Vermeer kon ik kennismaken met verschillende onderdelen en functies binnen het bedrijf. En onderzoeken wat ik het best bij mij vond passen.” Als onderdeel van het traineeship voerde hij diverse functies uit om daarna in vaste dienst aan de slag te gaan als projectcontroller op de landelijke projecten. Pim: “Het was een bewuste keuze om na het traineeship mijn pijlen te richten op de financiën. Ik vond het belangrijk om te weten hoe de geldstromen binnen de projecten en een organisatie lopen.” Vervolgens maakte hij de overstap naar de regionale projecten in de functie van projectcoördinator en na anderhalf jaar kwam er een vacature langs voor bedrijfsleider. Pim: “Echt een functie voor mij!”

De rol van bedrijfsleider

Als bedrijfsleider bij Dura Vermeer is Pim verantwoordelijk voor het focusgebied Zuid-Holland Noord. Pim: “Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor alle projecten in de regio ten noorden van Rotterdam en ten zuiden van Noord-Holland.” Pim houdt zich voornamelijk bezig met lopende projecten en het doen van aanbestedingen, maar geeft daarnaast ook leiding aan een team van dertig gemotiveerde collega’s. “Ik ben, met andere woorden, verantwoordelijk voor zowel de omzet en resultaten als het personeel.” Hij voert jaarlijkse evaluatiegesprekken met collega’s, waarin ze bespreken hoe het afgelopen jaar is gegaan en doelstellingen formuleren voor het komende jaar. Pim: “Maar er zijn ook wekelijkse momenten, waarin we samen kijken naar iemands takenpakket en eventuele hulpvragen.”

Een dag in de week

De dagen van Pim zijn heel divers. Meestal begint hij de dag op het kantoor in Alphen aan den Rijn met het lezen van zijn e-mails, het doorlopen van zijn takenlijst en het bekijken van zijn agenda voor die dag. Pim: “Dan weet ik wat me te doen staat.” Vervolgens stapt hij van het ene overleg in het andere. “Vandaag had ik eerst een overleg om een project te evalueren. Wat is er goed gegaan en wat kan de volgende keer beter? Daarna heb ik samen met de financieel manager en directeur de financiën van de afgelopen vier weken doorgenomen. Vervolgens had ik een overleg met een opdrachtgever, met wie we een persmoment willen organiseren voor de start van een project. Hoe gaan we dat doen en wie nodigen we uit? Straks ga ik naar het kantoor in Rotterdam om te bepalen voor welk bedrag we op een aanbesteding gaan inschrijven. En ik hoop ook nog een samenvatting te maken van de acties en e-mails die ik wel of niet heb opgepakt.”

Verantwoordelijke functie

Pim beaamt dat hij een drukke baan heeft en dat de rol van bedrijfsleider veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. “Maar dat past goed bij mij. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden en de verantwoordelijkheid te nemen.” Dat hij hiervoor de kans krijgt binnen Dura Vermeer is precies de reden waarom hij nog steeds voor het bedrijf werkt. Pim: “Ik vind mijn ontwikkeling belangrijk en Dura Vermeer is bereid om daarin te investeren. Ik zit daardoor echt op mijn plek.”

Verschillende projecten

Hij koos voor de bouw om echt iets te kunnen maken. Pim: “Ik rijd vaak op wegen en bruggen die we met Dura Vermeer hebben aangelegd. Dat ik dat op zo’n moment kan laten zien aan mijn bijrijder vind ik ontzettend mooi.” Ook vindt hij het interessant dat alle projecten anders zijn. “Ieder project heeft een eigen opdrachtgever, een andere teamsamenstelling en nieuwe uitdagingen. Dat maakt mijn werk divers.”

Zo vervangt het team van Pim in opdracht van de gemeente Den Haag een deel van de kademuur van de Pletterijkade in Den Haag. Ook vernieuwen ze riolering in de wijk achter de kade en leggen ze een nieuwe fietsverbinding aan. Pim: “Het is een integraal project, waar bouw, infrastructuur en civiele techniek samenkomen.” Daarnaast verwisselt zijn team in opdracht van ProRail vijf duikers bij Bleiswijk. Dit zijn tunnels onder het spoor waar water doorheen loopt. Pim: “Een uitdagend project, waarvoor we 160 uur de tijd hebben in een periode dat de treinen niet rijden.” Naast dit soort grote projecten werkt het team van Pim ook aan kleinere projecten, zoals het reconstrueren van de Tiendweg in Krimpen aan de Lek. Pim: “Daar verwijderen we de oude weg en brengen we een nieuw wegdek aan.”

1
2

Aandacht voor duurzaamheid

Pim: “Wat ik naast het werken aan verschillende projecten mooi vind, is dat Dura Vermeer kiest voor duurzaamheid. Daarin lopen we – samen met een aantal andere bedrijven – voorop in onze sector.” Voor het reconstrueren van de Tiendweg in Krimpen aan de Lek gebruikt Dura Vermeer bijvoorbeeld een elektrische asfaltset. Dat is een grote machine die een dunne laag asfalt aanbrengt op de weg. Pim: “We hebben twee van die elektrische asfaltsets aangeschaft. Dat kost veel geld. Als de opdrachtgever niet bereid is om ervoor te betalen, betalen we het zelf. Op die manier willen we als bedrijf een bijdrage leveren aan een beter milieu.”

Wil jij ook carrière maken binnen Dura Vermeer? Meld je dan nu aan voor het traineeship!

Renovatie aan Tiendweg
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!