Vorige
Nieuws

Bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe leveren laatste nieuwbouwdeel op aan Tergooi MC

Op donderdag 10 oktober ontving Tergooi MC de sleutel van het gloednieuwe bouwdeel F van bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe. Dit is het laatste bouwdeel dat in het kader van de nieuwbouw van Tergooi MC werd ontwikkeld. Het nieuwe bouwdeel F (niet te verwarren met de huidige F-vleugel) bestaat uit de complete renovatie van de huidige A- en B-vleugel in Hilversum, een nieuwe aanbouw voor de logistieke activiteiten van het ziekenhuis en een (ondergrondse) verbinding met het nieuwe hoofdgebouw (bouwdelen ABCD). 

De verbouw is een omvangrijk project dat bestaat uit de volledige renovatie van bouwdeel A en B van de oudbouw van het ziekenhuis, een aanbouw voor logistieke doeleinden, een nieuwe hoofdentree en een ondergrondse verbinding met het nieuwe ziekenhuis. De verbouwing van vleugel F vond midden op het parkachtige zorgterrein in Hilversum plaats en direct naast het nieuwe ziekenhuis Tergooi MC. 

De nieuwe vleugel 

Vleugel F heeft een oppervlakte van 9.103 m2, waarvan 1.909 m2 nieuwbouw en 7.194 m2 verbouw. Het gebouw biedt plaats aan onder meer verschillende laboratoria, klinische farmacie, het servicecentrum, piketkamers, opleidingsfaciliteiten en kantoren voor diverse stafafdelingen. Daarnaast realiseerde de bouwcombinatie een nieuwe aanbouw waarin het mortuarium, de grootkeuken, goederenontvangst en magazijn worden ondergebracht. 

Duurzame wederopbouw 

Vleugel F is een duurzame en toekomstbestendige toevoeging naast het nieuwe ziekenhuis Tergooi MC. Wiegerinck Architecten maakte het bouwkundige ontwerp van voornamelijk de binnenzijde van vleugel F en ook ontwierp dit architectenbureau het nieuwe ziekenhuis.  

Voor de nieuwe vleugel F zijn de bestaande constructie en gevel van de oudbouw van het ziekenhuis zoveel mogelijk behouden zodat er geen grote constructieve wijzingen aangebracht hoeven te worden. Maar niet alleen de herbestemming maakt vleugel F duurzaam, ook wordt er materiaal hergebruikt zoals de bestaande radiatoren en worden PV-panelen toegevoegd. 

Bouwcombinatie gespecialiseerd in ziekenhuizen 

Bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe is gespecialiseerd in ziekenhuizen en heeft hiervoor ook eerdere nieuwbouw voor Tergooi gerealiseerd. De bouwcombinatie werd onder leiding van ABT samen met installateur ULC, Architect Wiegerinck, Adviesbureau RoyalHaskoningDHV en Dr. Heinekamp, welke gespecialiseerd is in laboratoria.  

De opening van het nieuwe bouwdeel zal naar verwachting begin november zijn. 

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.