Vorige
Nieuws

Bouwcombinatie Dura Vermeer en Trebbe realiseren het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem

Bouwen aan de zorg van morgen

Slingeland en bouwcombinatie Trebbe-Dura Vermeer ondertekenden onlangs de realisatieovereenkomst voor de nieuwbouw van het nieuwe Slingeland Ziekenhuis. De opdracht voor de bouw van dit nieuwe gasloze ziekenhuis is het resultaat van een intensief bouwteamtraject samen met adviseurs en bouwpartners.

“We hebben er vertrouwen in dat we met Trebbe-Dura Vermeer een partij hebben gevonden die alle kennis en expertise in huis heeft om een modern en duurzaam ziekenhuis voor de Achterhoek te bouwen”, concludeert Alex van Reeuwijk, Directeur Nieuwbouw bij het Slingeland Ziekenhuis.

Nieuw duurzaam, all-electric ziekenhuis

Bij het nieuwe, compacte ziekenhuis ligt de focus op de acute as; hier wordt een optimale verbinding tussen 24/7 geopende afdelingen zoals spoedeisende hulp, eerste harthulp, huisartsenpost, beeldvorming, operatiekamers en intensive care gecreëerd. Het nieuwe Slingeland wordt duurzaam én all-electric. Er is een warmte-koude-opslag in de bodem en elektrische verwarming van water waarmee het ziekenhuis volledig gasloos wordt. In een warmte-koude-opslag (WKO) installatie wordt bodemenergie gebruikt voor het verwarmen en koelen van gebouwen.

Intensieve samenwerking

Bouwcombinatie Trebbe-Dura Vermeer ondertekende in juli vorig jaar de bouwteamovereenkomst met Slingeland. Tijdens de bouwteamfase is het ontwerp verder verfijnd en uitgewerkt naar een uitvoeringsgereed ontwerp. De realisatie van het nieuwe Slingeland is volledig in handen van Trebbe-Dura Vermeer. De installatietechnische werkzaamheden worden uitgevoerd door de installateurscombinatie Dura Vermeer Techniek en technisch dienstverlener Kuijpers. Jeroen Gietema, namens bouwcombinatie Trebbe-Dura Vermeer: “Erg trots dat wij met dit nieuwe ziekenhuis weer een vervolg mogen geven aan het bouwen aan goede en betaalbare zorg in Nederland.”

Laatste stap

Met de realisatieovereenkomst is de laatste stap gezet en kan de voorbereiding voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis worden opgestart. Met de nieuwbouw van het Slingeland kunnen inwoners uit de wijde omgeving straks voor ziekenhuiszorg terecht in één van de modernste ziekenhuizen van Nederland.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.