Vorige
Nieuws

Bouwlinie en Dura Vermeer Bouw Zuid tekenen voor 90 woningen in Wijk & Aalburg

Zaltbommel, 4 september | In opdracht van projectontwikkelaar Bouwlinie, onderdeel van woningcorporatie Bazalt Wonen, gaat Dura Vermeer Bouw Zuid 90 woningen realiseren. Het bouwplan bestaat uit 28 sociale huurwoningen en 62 koopwoningen. Afgelopen woensdag, op 4 september werd de realisatieovereenkomst getekend. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2025.

Divers aanbod
Het plan bedient een breed scala aan huurders en kopers, voor zowel starters als gezinnen. Het wordt een diverse wijk. De koopwoningen bestaan uit rijwoningen, hoekwoningen, twee-onder-1-kap-woningen en vrijstaande woningen. De huurwoningen zijn sociale huurwoningen voor Bazalt Wonen, met zowel appartementen en rijwoningen.

“Het ondertekenen van de realisatieovereenkomst is een belangrijke mijlpaal”, begint Rutger Veldhoen, directievoorzitter bij Dura Vermeer Bouw Zuid. “Nu we de overeenkomst hebben getekend, kunnen we starten met de voorbereiding voor de bouw van de woningen. Bij Dura Vermeer Bouw Zuid vinden we dat iedereen recht heeft op een betaalbaar huis in een fijne omgeving. En met deze 90 nieuwe woningen realiseren we een fijne woonplek voor een diversiteit aan wijkbewoners.”

Samenwerking
Lianne Versteeg, projectontwikkelaar bij Bouwlinie, is blij met de samenwerking met de bouwer: “Door de goede en intensieve samenwerking met Dura Vermeer Bouw Zuid de afgelopen maanden, zijn we nu op het punt gekomen dat we ook daadwerkelijk kunnen starten met de realisatie van een hele mooie gevarieerde woonwijk. Onze samenwerking is open en transparant, waardoor er een leuk projectteam is ontstaan waarin beide partijen met veel plezier aan de slag gaan met de realisatie.”

Projectmanager Dura Vermeer Bouw Zuid Diede van den Bliek beaamt dit: “Onze samenwerking met Bouwlinie verloopt erg prettig. De korte lijntjes met hen helpen ons om dit project efficiënt en soepel te laten verlopen.” Verder benadrukt de projectmanager niet alleen het belang van goede communicatie met de opdrachtgever, maar ook met omwonenden. “We hebben de omwonenden vanaf het begin meegenomen in de plannen voor dit project. En dat heeft gezorgd voor de nodige aandachtspunten. Onder andere op het gebied van goede verkeersveiligheid tijdens de bouwfase. We blijven de omwonenden dan ook actief informeren tijdens het bouwproces.”

Groene omgeving
De nieuwe woonwijk krijgt een klimaatbestendige invulling. De waterstructuur door de wijk wordt in het voordeel van de woningen gebruikt. Zo komt er open bestrating en worden er wadi’s gemaakt voor waterberging. Bovendien wordt er veel natuurlijk groen geplaatst, wat ten goede komt aan de biodiversiteit in de omgeving, hittestress en het buurtgevoel. Bewoners kunnen genieten van de buitenruimte en er komen voldoende speelplekken voor de kinderen.

Voor het realiseren van deze groene omgeving zoekt Dura Vermeer Bouw Zuid haar eigen infradivisie op: Dura Vermeer Infra Regio Zuid Oost. Manager bedrijfsbureau Dennis Drijver: “Al vanaf de start van de aanbiedingsfase hebben wij samen met onze collega's van Bouw Zuid het project op een geïntegreerde manier benaderd. Door de focus te leggen op verkeersveiligheid, logistiek en het ontwerp, hebben wij het bouw- en woonrijp maken efficiënt in de planning opgenomen, zodat het gehele project met minimale hinder kan worden uitgevoerd.”

Tijdlijn
De verkoop van de woningen start op 23 september. En wanneer alles volgens planning verloopt, wordt de woonwijk in de loop van 2026 volledig opgeleverd.

Een fijne samenwerking

"Onze samenwerking is open en transparant, waardoor er een leuk projectteam is ontstaan waarin beide partijen met veel plezier aan de slag gaan met de realisatie."

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.