Vorige
Nieuws

Brug in A7 bij Purmerend weer op volle sterkte

Brug in A7 bij Purmerend weer op volle sterkte

Korte voorbereiding

2 maanden na gunning zijn de werkzaamheden gestart

Snelle realisatie

Uitvoering in 7 maanden.

Bouwcombinatie Savera heeft de “spoed”versterking van de brug in de A7 bij Purmerend succesvol afgerond. Per 16 oktober is de weg weer volledig opengesteld voor het verkeer. 

Snelle realisatie

In een korte doorlooptijd van zeven maanden zijn beide zijdes van de brug in twee fases versterkt. Een knappe prestatie gezien de staat van de brug. Savera beperkte de uitloop door extra maatregelen te treffen die het werk versnelden met minimalisering van hinder voor de weggebruiker en de omwonenden als doel. 

Het versterken van de brug was nodig omdat verificatieberekeningen aantoonden dat de constructieve draagkracht van de brug onvoldoende was. Om deze situatie op te lossen heeft Savera de steunpunten van de brug versterkt door extra wapening aan te brengen. Verder hebben we tijdens deze renovatie de dekconstructie ingekort, de voegovergangconstructies, de schampkanten aangepast en het asfalt en geleiderailvoorziening vervangen. Daarnaast is er betonherstel uitgevoerd aan de onderzijde van steunpunten Bij de liggers van de brug moest aanvullende betonschade worden gerepareerd die geconstateerd werd nadat het asfalt op de brug was verwijderd. 

Ontdek onze renovatie aanpak

Trots

‘Na succesvolle renovatie ervaringen met de Mandelabrug, IJsselbruggen en Heinenoordtunnel zijn we als Savera met volle vertrouwen dit spoedtraject aangegaan. We zijn als projectteam trots dat we ook voor deze uitdaging zijn geslaagd en zo bij hebben kunnen dragen aan een duurzame levensduurverlenging van de brug met zo min mogelijk omgevingshinder’ aldus Jorine Knüppe, Projectmanager van Savera. 

1
5

Over Savera

Bouwcombinatie Savera vormt op dit project een combinatie van Dura Vermeer, Wagemaker en Freyssinet. Zij worden in dit uitdagende project ondersteund door Van der Jagt, Technobeton, TSNED, Noordzij, Van Doorn, Koeman Berkhout, Matemco en Betonstud. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!