Brug zoekt mobiliteitsprobleem
Dura Vermeer heeft een brug die nog zeker 30 jaar te gaan heeft beschikbaar voor een mobiliteitsprobleem. Het is zonde om dit soort hoogwaardige materialen niet nogmaals te gebruiken, maar hoe vind je een nieuwe bestemming voor een dergelijk product? Om de discussie over circulair bouwen aan te jagen starten pitchte André van der Vegt, bedrijfsleider bij Dura Vermeer, de “Circulaire Brug” tijdens Slim Circulair, een innovatiebijeenkomst van BouwCirculair.
CIRCULAIRE ECONOMIE
Een circulaire economie vraagt niet alleen om circulaire producten maar zeker ook om een nieuwe manier van denken en werken. Want hoe bereken je de resterende levensduur van deze brug? En welke berekeningen zijn van toepassing? ‘Er is een behoorlijk aantal hoogwaardige materialen zoals bruggen, tunnels en viaducten beschikbaar. Met de “Circulaire Brug” willen we de manier van denken over hergebruik veranderen’ zegt Karlijn Mol, duurzaamheidsmanager bij Dura Vermeer.
POSITIEVE REACTIES
De reacties van duurzaamheidsteams binnen gemeenten en overheden op de “Circulaire Brug” is positief, zij willen graag in gesprek over een nieuwe bestemming voor de brug. Karlijn Mol: ’Wij zijn erg blij met de reacties. Dit is weer een mooie stap op weg naar een volledige circulaire economie.’