Vorige
Nieuws

De Bornsche Maten: een hechte wijk met een prachtig landschap als cadeau!

De Bornsche Maten is de jongste woonwijk van Borne opgebouwd uit zeven buurten met elk een eigen woonsfeer: Nieuw Borne, Oost Esch, Singelwonen en Tuinstad zijn grotendeels ontwikkeld. De ontwikkeling en bouw loopt al vanaf 2006 en we gaan nog even door, samen met de ontwikkelcombinatie De Bongert VOF.

Een hechte, vriendelijke en gastvrije woonwijk

Ook nu is de wijk nog steeds in trek bij met name starters en (jonge) gezinnen. Die komen overigens niet alleen uit Borne, maar steeds vaker ook uit Hengelo, Almelo en Oldenzaal. Enerzijds komt dit doordat Bornsche Maten een ruim opgezette groene wijk is. Daarnaast is het ook een hechte, vriendelijke en gastvrije woonwijk.

Kinderen hebben er volop ruimte om te spelen en veel bewoners voelen een sterke verbondenheid met elkaar en met de wijk. Er vinden hier veel activiteiten en evenementen plaats, zoals het Beekparkfestival. En laten we ook niet vergeten dat de centrale ligging van Bornsche Maten in Twente potentiële bewoners aantrekt. De wijk is zowel vanuit het centrum van Borne als vanuit Hengelo uitstekend bereikbaar. Steeds meer mensen zien de voordelen hiervan in.

Woonwensen doorvertaald naar ontwerp

Door te spelen met ramen en gevelindeling oogt iedere woning weer anders. Zo ontstaat er een veelzijdige wijk waarbinnen iedere woning zijn eigen karakter heeft. Als straks de woningen klaar zijn en de straat af is, dan krijg je het gevoel dat je woning écht bijzonder is en niet het zoveelste huis van een project.

Bouwontwikkeling De Bongerd V.O.F. is een samenwerkingsverband tussen dochtervennootschappen en/of vennootschappen die gelieerd zijn aan VanWonen Vastgoedontwikkeling B.V. te Zwolle, Droste vastgoedontwikkeling BV te Hengelo, Dura Vermeer Bouw Hengelo BV, Bouwonderneming Oude Wolbers Borne BV en Trebbe Oost & Noord BV te Enschede.

De ontwikkeling van de Bornsche Maten - Update april 2021

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!