Vorige
Nieuws

De Havezathe: een complete metamorfose voor Sint Joseph in Almelo

Vlak naast het winkelcentrum in de wijk de Schelfhorst in Almelo pronkt de Havezathe flat. In 2021 zijn we samen met Sint Joseph gestart met een flinke metamorfose van 80 appartementen. De werkzaamheden zijn vooraf besproken met de bewoners en de wensen zijn grotendeels meegenomen in de plannen. Na twee jaar staat hier nu een comfortabele flat met een volledig nieuwe uitstraling!

In gesprek met bewoners

De werkzaamheden zijn vooraf besproken met een groep bewoners. Alle bewoners is gevraagd om aan te geven wat volgens hen nodig is om uit te voeren aan onderhoud. Deze wensen zijn grotendeels meegenomen in de plannen. Met 100% ja-stemmers was duidelijk dat de bewoners zich konden vinden in de werkzaamheden.

Onderhoud was nodig

De technische kwaliteit van de woning moest worden verbeterd en ook qua comfort was onderhoud nodig. De woningen zijn onder andere verduurzaamd door gevels, vloeren, daken en ramen te isoleren. Daarnaast werden de badkamers en keukens vervangen, ventilatiesystemen gereinigd, asbest verwijderd en brandveiligheidsmaatregelen uitgevoerd. Eind 2022 zijn de werkzaamheden afgerond met het plaatsen van zonnepanelen en balkonhekken.

De Havezathe; een complete metamorfose voor Sint Joseph in Almelo!

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!