Vorige
Nieuws

Dijkversterkingsproject Wolferen-Sprok feestelijk afgerond

Rob Bouwens (bouwcombinatie De Betuwse Waard) en Bram de Fockert (Waterschap Rivierenland) openen het dijkversterkingsproject symbolisch

Op vrijdag 27 september 2024 is dijkversterkingsproject Wolferen-Sprok feestelijk afgerond. Het opleveringsmoment, georganiseerd door Waterschap Rivierenland en bouwcombinatie De Betuwse Waard (Dura Vermeer, GMB en Ploegam), vond plaats op het terrein van de bouwkeet in Oosterhout. Sinds deze zomer genieten alle (dijk)bewoners van een prachtig nieuw en veilig dijklint tussen Andelst en Lent. Het werk aan het 13,3 km lange dijktraject startte medio 2021 en is ruim binnen tijd en geld opgeleverd.

Symbolische opleveringshandeling

Rob Kleijwegt, programmadirecteur van het waterschap, bedankte bouwcombinatie De Betuwse Waard voor de fijne samenwerking; “jullie openheid en eerlijkheid werd zeer gewaardeerd”. Speciale dank ook voor het HWBP voor hun constructieve medewerking rondom de gekozen samenwerkingsvorm met de markt “het waterschap zocht al in een vroeg stadium een bouw- en ontwerpteam op waardoor betere uitvoerbare plannen zijn ontstaan”. Eric Withaar, directeur bij HWBP, nam de bedankwoorden in ontvangst en benadrukte de succesvolle aanpak wat als voorbeeld kan dienen voor andere waterschappen. Tevens vertelde hij over de landelijke opgave waar Nederland voor staat en dat een groot deel hiervan in het rivierengebied ligt.
Uiteraard werden ook alle bewoners bedankt voor hun medewerking en geduld tijdens de uitvoering.


Wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe complimenteerde het waterschap over de manier waarop het waterschap de omgeving heeft betrokken en bedankte voor de mooie nieuwe dijk en een prachtig wegdek. En gekscherend “anders hadden we die zelf moeten betalen”. Waarnemend dijkgraaf Goos den Hartog is blij met het mooie uniforme wegdek volgens de richtlijnen van de Gastvrije Waaldijk, ondanks dat de weg hier naartoe niet altijd gemakkelijk is geweest. De symbolische opleveringshandeling werd verricht door de projectmanager van zowel de aannemer als van het waterschap.

Hoogwaterbeschermingsprogramma

Dijkversterking Wolferen-Sprok is onderdeel van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Om Nederland te beschermen tegen overstromingen, moeten voor 2050 zo'n 2.000 km dijken en 400 gemalen en sluizen worden versterkt. Op dit moment heeft Waterschap Rivierenland drie dijkversterkingsprojecten in uitvoering en drie in voorbereiding. Wolferen-Sprok is het tweede project van het waterschap dat onder de vlag van HWBP, dat dit jaar 10 jaar bestaat, is opgeleverd. Het project Stad-Tiel wordt in oktober van dit jaar officieel opgeleverd.

 

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Harbert van der Wildt

Directeur Dura Vermeer Infra Landelijke Projecten Regio Heel Nederland