Dura Vermeer en Dudok Real Estate bieden een thuis aan 187 huishoudens in Rotterdam
In november heeft Dura Vermeer de eerste 90 huurwoningen aan Bouwinvest opgeleverd, waarvan 80% in het middensegment. Inmiddels zijn ook de 97 koopwoningen binnen de gebiedsontwikkeling opgeleverd. Diepeveen biedt een gloednieuw thuis voor 187 huishoudens, nog vóór 2024. Met de oplevering van Diepeveen is Rotterdam-West een hoogwaardige binnenstedelijke ontwikkeling rijker.
Wonen, werken en ontmoeten
Diepeveen is een bruisende buurt. Gelegen tussen oud en nieuw, haven en stad, aan het begin van één van de langste dakparken van Europa. Het markeert de entree van het gebied Merwe-Vierhavens (M4H), het Rotterdams makers district waar ontwerpers de toekomst vormgeven. Een ontwikkeling waarin wonen, werken en ontmoeten samenkomen en dat omliggende gebieden zoals het dakpark, de BigShops, Delfshaven, Schiemond en de Merwe-Vierhavens met elkaar verbindt.
De vijf nieuwe woongebouwen en het bestaande Diepeveenpand brengen dynamiek naar Rotterdam-West. De iconische bakstenen toren van het Diepeveenpand vormt een niet te missen herkenningspunt. In het Diepeveengebouw is de Huidenclub gevestigd, een experimentele ruimte waar kunstenaars, ontwerpers en denkers actuele thema’s bevragen.
Biodiversiteitswand
Diepeveen is een plek die even grootstedelijk voelt als groen aan de voet van het dakpark. De aanleg van de tuinen tussen de gebouwen in, het woonhof en de tuinen langs het dakpark zorgen ervoor dat het park overvloeit in de nieuwbouw. Bij het ontwerp van deze tuinen zijn de bestaande ecosystemen als vertrekpunt genomen waardoor goed ingespeeld is op biodiversiteit en klimaatadaptatie. Het woonhof bestaat uit een gemeenschapstuin en een schaduwtuin met talrijke soorten planten en bomen die naast een verkoelende werking ook goed zijn voor de lokale biodiversiteit.
Tussen deze tuinen bevindt zich een houten biodiversiteitswand. Bij het ontwerp van de wand is goed gekeken naar de behoeftes van de verschillende dieren en insecten. Onder in de wand zijn bijvoorbeeld nestkastjes voor roodborstjes gesitueerd en hoger in de wand de kastjes voor vleermuizen. Het samenspel tussen de juiste planten, bomen in combinatie met de nest- en insectenvoorzieningen versterken elkaar en de bestaande ecosystemen. Zo krijgt ook de natuur een thuis op Diepeveen.
Verbindende plek
Nicolle Terlouw, directeur vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer: “Dankzij de goede samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Dudok Real Estate en Dura Vermeer hebben we een prachtige ontwikkeling toegevoegd aan Rotterdam. Diepeveen is een bijzonder project omdat het niet alleen bijdraagt aan de grote woonvraag en het middenhuurbeleid van Rotterdam, maar ook een verbindende plek is met haar makersstraat en zorgvuldig ontworpen buitenruimten. Met fraaie baksteenarchitectuur die aansluit op het Rijksmonument is het Diepeveengebouw weer volledig onderdeel van de stad geworden. Een mooie binnenstedelijke ontwikkelopgave en een verrijking voor de wijk."
Gelegen tussen oud en nieuw, haven en stad
Diepeveen is het resultaat van de gezamenlijke inspanningen van Dura Vermeer en Dudok Real Estate, waarbij een mix van woningen is gerealiseerd met diverse oppervlakten, types en prijsklassen, zowel voor huur als koop. Terwijl de gemeente de laatste hand legt aan de openbare ruimte, is Diepeveen nu al een intiem woon- en werklandschap. Het gebied is toegankelijk vanuit alle kanten, dankzij nieuwe wandelroutes die omliggende buurten met elkaar verbinden. De collectieve getrapte tuin met groen, moestuin en aangename plekjes in de schaduw bevordert ontmoeting.
Marcel Schippers (Dudok Real Estate) “Samenwerking is een mooi begrip, maar zeker niet vanzelfsprekend. Het vergt van iedere partij dat je je inleeft in de belangen van de andere partij, de buren en de uiteindelijke gebruikers. Wanneer dat lukt, lijkt samenwerken vanzelfsprekend en sta je uiteindelijk vol trots bij de oplevering van in dit geval Diepeveen. Een supergaaf project waarmee we echt weer een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de mooie stad Rotterdam!"