Dura Vermeer koopt ontwikkellocatie in Amsterdam voor ontwikkeling en realisatie middensegment huur- en (sociale) koopwoningen
Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West heeft ontwikkellocatie Vianney aan de Volendammerweg 152 in Amsterdam-Noord aangekocht. Samen met verkopende partij woningcorporatie Stadgenoot en de gemeente Amsterdam ondertekende zij de koopovereenkomst voor de bouwkavel. In het woonprogramma is ruimte voor circa 107 woningen, waarvan 80% in het middensegment huur en sociale koop en 20% vrije sector koopwoningen.
Met de ontwikkeling van de Vianney-locatie wordt verder invulling gegeven aan de metamorfose van de Waterlandpleinbuurt, met als doel de realisatie van kwalitatieve en duurzame woningen in met name het betaalbare middensegment huur en (sociale) koop. Veel middeninkomens kunnen geen passende en betaalbare woning vinden. Doel van het programma is om te zorgen voor een groter aantal betaalbare woningen voor starters én doorstromers en voor mensen met sleutelberoepen in de maatschappij. Voor middeninkomens en/of koopstarters gaat het om woningen in de middenhuur, danwel om koopwoningen onder de NHG-grens.
Res & Smit heeft de transactie namens de verkoper woningcorporatie Stadgenoot begeleid. Levs architecten is de maatschappelijk betrokken architect met een passie voor circulair ontwerpen en biobased en gezond bouwen.
Marijke Nas, statutair directeur Dura Vermeer Bouw Midden West: “De ontwikkeling van Vianney vormt het sluitstuk van de herontwikkeling van de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord. We voegen met dit project betaalbare woningen toe aan de Amsterdamse voorraad, wat de doorstroming bevordert en bijdraagt aan het bestrijden van de wooncrisis. Dit past binnen onze strategie voor betaalbaar wonen en draagt bij aan een sociaal duurzame, inclusieve leefomgeving”.
Over ons
Dura Vermeer is een trots familiebedrijf dat al 168 jaar met veel passie en gedrevenheid bouwt, aanlegt en onderneemt in Nederland. We werken hard aan het verminderen van de schadelijke impact op onze leefomgeving. In 2030 moet onze CO2-uitstoot daarom gehalveerd zijn. En per 2050 realiseren we minimaal 90% CO2-reductie, en compenseren we de rest. We nemen hierbij onze verantwoordelijkheid voor niet alleen onze eigen directe uitstoot, maar die van de gehele keten.