Vorige
Nieuws

Dura Vermeer ondertekend Doorbouwakkoord Schiedam

Marktpartijen, woningcorporaties en de gemeente Schiedam ondertekenden dinsdagavond in de St. Joris Doele het Doorbouwakkoord. In dit akkoord, met de titel ‘Schiedamse Bouwkracht: Samen Sterker’, maken de ondertekenaars concrete afspraken met elkaar hoe zij intensiever gaan samenwerken om de woningbouwproductie in Schiedam op te schroeven. Dit is een belangrijke stap om het woningtekort in de stad aan te pakken en ervoor te zorgen dat er voldoende betaalbare en kwalitatief goede woningen beschikbaar komen.

De aanzet tot het Doorbouwakkoord werd gegeven met een motie in de Schiedamse gemeenteraad. Wethouder Antoinette Laan (Wonen) is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “We hebben onderzocht hoe we door meer samen te werken de bouwproductie kunnen versnellen. Ik waardeer het dat de marktpartijen en woningcorporaties direct positief reageerden en zijn bereid om de tijd te nemen om samen met de gemeente aan die versnelling te werken.”

Speciaal hiervoor is een Schiedamse Versnellingstafel ingericht. Daar zal worden gesproken over een groot aantal onderwerpen, zoals de grootte van woningen, parkeernormen, sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen. Ook kijken de deelnemers hoe procedures om tot daadwerkelijke bouw te komen efficiënter kunnen worden ingericht. “Door regelmatig overleg en het wegnemen van knelpunten willen we de bouwprojecten versnellen en zorgen dat de geplande woningen ook echt op tijd worden gerealiseerd.”

Nieuwbouwdag in de Havenkerk

Afgelopen zaterdag was de samenwerking al goed te zien: op de Nieuwbouwdag waren de marktpartijen goed vertegenwoordigd. De dag werd bezocht door 1.650 bezoekers die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning in Schiedam. Voor de komende jaren staan maar liefst 6.000 nieuwe woningen op de planning. Het gaat om zowel huur- als koopwoningen, in alle prijsklassen. Projecten zoals Schieveste en De Glasfabriek spelen hierin een grote rol, maar ook in andere wijken zal worden gebouwd.

Wethouder Laan: “We streven ernaar dat inwoners van Schiedam voor een nieuwe woning niet meer hoeven te verhuizen naar omliggende steden. Door het woningaanbod te verbreden, kunnen Schiedammers in hun eigen stad blijven wonen, of ze nu jong, ouder, alleenstaand of met een gezin zijn.”

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.