Dura Vermeer vernieuwt Haagse Berensteinlaan
De realisatie van 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest is officieel van start. Op de plek van de voormalige portiekflats en bedrijfsruimte, komen comfortabele twee- en driekamerappartementen met een eigentijdse architectuur. De bewoners kunnen straks genieten van een gezamenlijke daktuin waar de moestuinen weer teruggebracht worden. Samen met Wijkontwikkelingsmaatschappij Den Haag Zuidwest (WOM DHZW), een samenwerking tussen Hof Wonen en de gemeente Den Haag, en architectenbureau De Zwarte Hond transformeert Dura Vermeer Bouw Zuid West de buurt tot een betaalbare en duurzame woonomgeving.
Ook in Den Haag knelt het woningtekort, er is behoefte aan meer tempo in betaalbare woningbouw. Met de realisatie van deze betaalbare sociale huurwoningen helpt Dura Vermeer met het transformeren van een kwetsbare wijk met aandacht voor zowel fysieke als sociale duurzaamheid. “Bij Dura Vermeer gaat bouwen niet alleen over stenen, maar voornamelijk om het creëren van een gemeenschap. Een plek waar bewoners gezond en prettig kunnen leven én groeien”, vertelt Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer.
Annet de Lange, directeur WOM DHZW: "De nieuwbouw is onderdeel van de gebiedsontwikkeling De Venen in Den Haag Zuidwest. Met de vernieuwing komen er niet alleen meer betaalbare woningen in verschillende categorieën bij, maar maken we de buurt klaar voor de toekomst. Het biedt kansen aan bewoners van Den Haag Zuidwest en omgeving om door te stromen naar een goede en betaalbare huur- of koopwoning. Met dit nieuwbouwproject met 132 toekomstbestendige sociale huurwoningen zetten we een eerste stap."
Natuur als goede buur
Overal waar we bouwen, houden we rekening met de natuur. We ontwerpen natuurinclusief, vanuit bestaande ecologische structuren en streven ernaar om projectlocaties groener en gezonder achter te laten. De bioloog van Dura Vermeer gaf aan de Beresteinlaan invulling aan de ecologische en natuurinclusieve maatregelen. Diverse nestkasten, insectenhotels en een bewuste keuze voor zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit. Daarnaast komt er door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer onder andere betonnen watertanks toe in de kruipruimten die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten ze geleidelijk het water los, wat de druk op het rioleringssysteem verminderd. Daarnaast worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken.