Vorige
Nieuws

Hart van de Waalsprong; gedurfde duurzaamheid en ‘Healthy Urban Living and Working’

Samen met AM en VanWonen ontwikkelden we de centrumblokken (Donk en Elft) in het toekomstige kloppende hart van de Waalsprong. Het wordt een vooruitstrevende wijk qua duurzaamheid en gezondheid, met onder andere samenhangende flora en fauna, deelmobiliteit en veel fijne ontmoetingsplekken.

Gedurfde duurzaamheid en ‘Healthy Urban Living and Working’

Hart van de Waalsprong loopt als wijk voor in duurzaamheid en gezondheid. De wijk wordt energieneutraal en herbergt het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland, met onder andere Albert Heijn en Aldi. Hiervoor wordt een groot zonneveld gerealiseerd binnen het plan en de energievraag van huurders beperkt. Ook de appartementen zijn energieneutraal door vooruitstrevende techniek zoals optimale isolatie en slimme installaties.

Het plan is klimaatadaptief door opvang van regenwater op daken en diverse waterpartijen gaat door de groene opzet hittestress tegen. Er is daarbij aandacht voor samenhangende flora en fauna waardoor het plan ook natuurinclusief is. Daarnaast wordt deelmobiliteit middels een samenwerking met WedriveSolar onderdeel van de vervoersmogelijkheden.

Door de stedenbouwkundige groene opzet en inbedding in het parklandschap van de Waal worden bewoners en bezoekers gestimuleerd elkaar te ontmoeten, te wandelen en te fietsen wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl. ‘Healthy urban living and working’ dus.

Het centrale plein met de centrumblokken Donk en Elft

Donk en Elft zijn de twee meest centraal gelegen stedelijke blokken binnen het plangebied. Het plan biedt 221 appartementen, waarvan 81 koopappartementen, 89 huurappartementen in de vrije sector en 51 sociale huurappartementen. De laatste worden overgenomen door Woningcorporatie Talis. Er komen in totaal 224 parkeerplaatsen. Naast de Albert Heijn en de Aldi komen er ruim 20 compactere winkel-, diensten- en horeca-units.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.