Vorige
Nieuws

Huurwoningen vormen sluitstuk gebiedsontwikkeling Vlaardingen

Dura Vermeer en Woonhave bekrachtigen de samenwerking voor 28 huurwoningen in De Goudvogel, onderdeel van de gebiedsontwikkeling De Nieuwe Vogelbuurt in Vlaardingen. De Goudvogel is het laatste deelplan van het gebied waarin Dura Vermeer Bouw Zuid West ruim 400 woningen heeft ontwikkeld en gerealiseerd. Dit laatste deelplan kent 56 duurzame eengezinswoningen, waarvan Woonhave 28 vrijesectorhuurwoningen afneemt. Met de toevoeging van deze duurzame huurwoningen nadert De Nieuwe Vogelbuurt haar voltooiing.

Op naar Net Zero

Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt aan gezonde, duurzame en toekomstbestendige leefomgevingen, waar mens én aarde in balans zijn. In 2023 heeft Dura Vermeer zijn duurzaamheidsstrategie geïntroduceerd met als doel het reduceren van CO2-uitstoot. Ook de duurzame eengezinswoningen in De Goudvogel dragen bij aan de reductiestoelstellingen. De woningen zijn gasloos en voorzien van slimme installaties. Daarnaast bevatten de woningen onder andere triple glas, een warmtepomp, zonnepanelen, vloerverwarming en -koeling.

“Wij zijn trots op deze gebiedsontwikkeling in Vlaardingen die wij in de afgelopen jaren samen met Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen hebben ontwikkeld. Met dit laatste deelplan realiseren we duurzame woningen voor een aanvullend segment in het gebied. Met dit slotstuk realiseren we de toekomstbestendige, sfeervolle en groene woonbuurt die we ooit voor ogen hadden”, aldus Nicolle Terlouw, Directeur Vastgoedontwikkeling bij Dura Vermeer.

Ruim en comfortabel wonen

De Nieuwe Vogelbuurt bestaat uit meerdere deelplannen met elk een eigentijdse en unieke uitstraling. De Broedvogel en De Zangvogel zijn gerealiseerd en bewoond. De Goudvogel is het laatste deelplan in deze nieuwe woonwijk. De eerste fase van De Goudvogel bestaat uit 18 koopwoningen. Alle woningen uit deze fase zijn verkocht en opgeleverd. De tweede fase bestaat uit 10 koopwoningen, welke reeds zijn verkocht. De derde fase bestaat uit 28 huurwoningen, waarvan Woonhave de woningen gaat verhuren. De woonoppervlaktes van de woningen in De Goudvogel variëren van circa 100 tot 118 m2. Er zijn woningen met 3 of 4 slaapkamers met voldoende leefruimte voor eventuele hobby’s of een kantoor aan huis.

“Woonhave is voortdurend op zoek naar uitbreiding van de portefeuille van huurwoningen. De afgelopen jaren werkt Woonhave met name in samenwerking met verschillende ontwikkelende bouwers gestaag door aan nieuw te bouwen woonruimte voor aspirant huurders. Ondanks de uitdagende omstandigheden blijven wij op zoek naar haalbare nieuwbouwprojecten waarbij we in duurzame samenwerking relevant kunnen zijn”, aldus Wilbert-Jan de Ridder, Managing Director bij Woonhave.

Uniek karakter

De woningen in De Goudvogel sluiten stedenbouwkundig aan bij de omliggende woningbouw in de Nieuwe Vogelbuurt en zijn ontworpen door Klunder architecten. De parkwoningen die grenzen aan de Kindervallei zijn als een architectonische eenheid vormgegeven in oranje-grijze bakstenen. Door het toepassen van verschillende metselwerk verbanden, die afwisselen in kleur en diepte, krijgen de woningen in De Goudvogel een uniek karakter. Grote witte kaders om verschillende ramen zorgen voor een speels effect. De huisnummers die opgenomen zijn in het metselwerk, in combinatie met de luifels bij elke woningentree, maakt iedere woning individueel herkenbaar. De oplevering van de 10 koopwoningen en 28 huurwoningen staat gepland voor medio 2025.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.