Vorige
Nieuws

In volle gang: de werkzaamheden aan de Amsterdamsestraatweg

Amsterdamsestraatweg, Utrecht

Dura Vermeer is inmiddels zo’n vier maanden bezig met de herinrichting van de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De Amsterdamsestraatweg is vijf kilometer lang, kaarsrecht en een van Utrechts meest levendige straten. Aan Dura Vermeer de taak om die weg opnieuw in te richten tussen de Weerdsingel en de Marnixlaan; zowel werkzaamheden aan het riool als het vernieuwen van de maaiveldinrichting. 

Om werkzaamheden aan het riool en de waterleiding (door Vitens) uit te voeren, is de Weerdsingel op dit moment afgesloten t/m 10 november. Gelijktijdig pakken we de kruising Amsterdamsestraatweg met de Weerdsingel aan om opnieuw in te richten. De doorgang van fietsers en voetgangers is maatgevend, daarom is – middels een barrier – een veilig werkvak gerealiseerd met daaromheen een veilig fiets- en voetpad.  

1
5

Mijlpaal in de BouwApp 

De werkzaamheden zijn voor bewoners, ondernemers, en geïnteresseerden te volgen in de BouwApp. Onlangs heeft de 1000e volger zich aangemeld en dat was een taart waard. Na de taart sprongen omgevingsmanager Danielle en eigenaar van BouwApp, Mark, op de fiets voor een rondje langs het project.

Bekijk video

 

Over de Amsterdamsestraatweg 

De Amsterdamsestraatweg is een van Utrechts meest levendige straten. De weg is steeds in ontwikkeling en biedt een zeer divers aanbod dankzij de honderden ondernemers uit verschillende culturen. Naast de volledig vernieuwde maaiveldinrichting wordt een deel van het riool vernieuwd en wordt een hemelwaterriool aangelegd. Ook worden er door nevenaannemers aanpassingen gedaan aan de kabels en leidingen, de VRI’s en andere installaties langs de weg. Mede door een goed plan op hinderbeperking en de toepassing van duurzame oplossingen is de gunning naar Dura Vermeer gegaan. 

Op Naar Net Zero 

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. Nul CO2-uitstoot vóór 2050. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Ook dit initiatief telt op naar nul uitstoot. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. 

Lees meer van Dura Vermeer Infra Regio Midden Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!