Vorige
Nieuws

InteraktContour; een samenwerking die we voortzetten van Enschede naar Zwolle

Bijna is het zover! De gloednieuwe woonlocatie Geert de Leeuw in Enschede, voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, wordt geopend in oktober. Het bouwteam, bestaande uit InteraktContour, Dura Vermeer Bouw Hengelo en Croonen Architecten, heeft zowel het ontwerp als de realisatie op zich genomen. De oplevering van deze locatie in Enschede werd feestelijk gevierd met de definitieve plaatsing van de ‘oude’ eerste steen. Een uniek moment, want deze woonzorglocatie is in een jaar gerealiseerd. Als kers op de taart is de locatie in de race voor de Twentse Vastgoedprijs én zijn we aan de slag met een nieuwe locatie in Zwolle.

Groeiende behoefte aan woonzorglocaties

De bouw van de verschillende woonlocaties is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van woningen voor mensen met hersenletsel, als gevolg van de steeds ouder wordende mens. Beide locaties zijn toekomstbestendig in zowel vastgoed als in het unieke zorgconcept, dankzij de ervaring van het bouwteam in dit soort concepten. Hierbij is ingespeeld op duurzaamheid en vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van de nieuwste (zorg)technologie, met als doel bewoners hier zo zelfstandig mogelijk kunnen laten wonen en de kwaliteit van zorg kunnen blijven leveren.

Samen bepalen welke zorgtechnologie écht ondersteund

In deze nieuwe woonlocatie worden in de zorg voor de cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. Samen met de bewoners wordt bepaald welke zorgtechnologie echt ondersteunend is en bijdraagt in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld om zelfstandiger te zijn en veilig te wonen. De inzet van deze technologie maakt het werk van de medewerkers ook aantrekkelijker omdat zij daardoor meer tijd en aandacht voor de cliënten hebben.

Natuurinclusieve woonlocaties

De nieuwe woonlocaties leveren een betekenisvolle bijdrage in de duurzaamheidsambitie van InteraktContour, maar ook die van Dura Vermeer. Het Goede Doen, dat is het doel. Het appartementencomplex is dan ook gasloos, beschikt over een gedeeltelijk groen dak, zonnepanelen en warmtepompen. Voor de opslag van hemelwater zijn onder de parkeerplaats infiltratiekratten geïnstalleerd om overtollig regenwater op te vangen. Ook zijn in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen en gierzwaluwen.

Woonzorglocatie Geert De Leeuw

InteraktContour Enschede

Enschede

Op de plek van het oude Geert de Leeuwhuis in Enschede staat nu een duurzaam en innovatief zorggebouw met 85 ruime appartementen en rondom een mooie tuin. Vanaf 3 oktober wordt het gebouw bewoond. Nieuwsgierig naar het Geert de Leeuwhuis? Via deze link is een woning in 360 te zien: Geert de Leeuw.

Zwolle

Al tijdens de bouw van InteraktContour in Enschede is ons team ook aan de slag gegaan in Zwolle. Aan de Zijpe 101 telt dit nieuwe complex 105 moderne appartementen, drie dagbestedingsruimten en een belevingstuin. De oude woonlocatie De Koppels was verouderd en te klein. De nieuwe woonlocatie heeft straks dan ook veel meer ruimte.

Woonzorglocatie InteraktContour Zwolle

Het bouwteam in Zwolle

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!