Vorige
Nieuws

InteraktContour en Dura Vermeer bereiken hoogste punt nieuwe woonzorglocatie Zwolle

De nieuwbouw van woonzorglocatie de Koppels van InteraktContour in Zwolle bereikte onlangs het hoogste punt. In het gebouw dat gerealiseerd wordt door Dura Vermeer, komen 105 ruime, moderne appartementen voor mensen met hersenletsel. Naast een nieuwe woning voor 75 bestaande cliënten van InteraktContour is er ook plek voor 30 nieuwe cliënten. Daarnaast komen er drie dagbestedingsruimten. Omdat er in Nederland steeds meer mensen met hersenletsel zijn, is een grotere woonlocatie met meer ruimte wenselijk.   

Bestuurder Gideon Alewijnse van InteraktContour: “Met deze duurzame nieuwbouw, uitgerust met de laatste technologische innovaties, realiseren we een fijn thuis met kwalitatief goede zorg en een prettige werkomgeving voor onze cliënten en medewerkers.”   

Koert Terhürne, directievoorzitter van Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We hebben veel ervaring binnen zorgprojecten. Op basis daarvan konden we een passend verduurzamingsproject aanbieden, wat bijdraagt aan een fijn thuis voor de bewoners, maar ook financieel aantrekkelijk is met het oog op exploitatie. Het is juist nu mooi om te zien dat we met ons gezamenlijke team het hoogste punt mogen vieren.”   

Optimaal wooncomfort voor de bewoners 

Bijzonder in het traject is het integreren van de nieuwste duurzame technieken tijdens de bouwteamfase. Dit om de toekomstige bewoners optimaal comfort te kunnen bieden en het project zo duurzaam mogelijk te maken. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor een multi-warmtepomp. Hiermee wordt het gebouw in de zomerperiode gelijktijdig zeer efficiënt gekoeld en wordt er warm (tap)water gerealiseerd voor de badkamers in de appartementen.   

Toepassing van technologie in de zorg 

In de nieuwe woonlocatie worden moderne zorghulpmiddelen en domotica optimaal ingezet in de zorg voor cliënten. Het ontwerp wordt in samenwerking tussen InteraktContour, Croonen Architecten en aannemer Dura Vermeer Hengelo verder uitgewerkt en gerealiseerd. De verwachting is dat de bouw van de nieuwe locatie in eind 2023 opgeleverd wordt.   

Bekijk hier de video: https://youtu.be/BKHJjRH2AM8 

InteraktContour in Zwolle - Update December 2022

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.