Vorige
Nieuws

Iris over werken bij Dura Vermeer Bouw Hengelo: “We zijn een hechte club mensen, ook naast het werk.”

Iris Aveskamp is bewonersconsulent en GPR Expert en Assessor bij Dura Vermeer Bouw Hengelo. De 30-jarige Denekampse kwam vier jaar geleden in dienst en is blij met haar werk en collega’s. Dit is overigens niet te missen als je haar rond ziet lopen op kantoor of de bouwplaats; vrolijk en enthousiast. Iris: “We spreken het vertrouwen naar elkaar uit en zijn eerlijk over wat beter kan of juist wat goed gaat; daardoor kan ik mijzelf nog beter ontwikkelen.” 

Naast het werk ook vrienden  

Iris: “Vanaf de eerste dag voelde ik me meteen thuis bij onze club. De collega’s namen de tijd om mij in te werken en omdat we alle projecten écht samen oppakken voel je je onderdeel van het bedrijf en leer je snel. We zijn een hechte club mensen, of het nu gaat om de werkzaamheden of de dingen naast het werk, veel van ons zijn ook vrienden geworden. Van een pubquiz tot aan borrels of samen tennissen; dat clubgevoel komt overal in terug. Dat is écht zo.”  

Mezelf zijn en gewoon dóen 

In vier jaar tijd heeft Iris veel geleerd: “Een paar maanden geleden ontvingen we een bijzondere uitvraag van een woningcorporatie. In een één op één gesprek werd mij gevraagd mijn ervaringen met het renoveren van woningen in bewoonde staat te delen en mijn visie op de opgave te vertellen. Best spannend allemaal, vooral omdat ik uit mijn comfortzone moest stappen. Gelukkig ging het gesprek goed en de uitslag dat wij het project ook mochten uitvoeren was een grote ontlading. Voor mij ook een persoonlijke overwinning dat ik gewoon door mezelf te zijn en gewoon te dóen dit kan bereiken.”   

Het Goede Doen door een klein gebaar 

Gewoon dóen en daarin het Goede Doen zitten in de cultuur van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Zo ervaart Iris het ook: “Een klein gebaar, waarmee we bij bewoners het verschil kunnen maken, daar word ik echt blij van. Dat valt misschien onder ‘Het Goede Doen’, maar dat zit er bij alle collega’s gewoon in. Een glimlach van een bewoner door te helpen waar nodig, een luisterend oor onder het genot van een kopje koffie, een dankbaar telefoontje wanneer we net een kerstattentie hebben rondgebracht. Daar doe ik het voor.” 

Start bij het uitleggen van de waaromvraag 

Niet alleen voor de bewoners willen we het goed doen, maar ook voor de wereld. Als we de aarde leefbaar willen houden moeten we als ontwikkelende bouwer investeren in de juiste bouwmethodes, een rijke biodiversiteit en circulariteit vindt Iris. “Je kunt niet meteen direct 180 graden veranderen, maar bewustwording en kleine stapjes zijn een goed begin en leveren uiteindelijk het meeste op. Het belangrijkste in dit verandertraject is het creëren van draagvlak. Dat klinkt misschien afgezaagd, maar een goede uitleg van de waaromvraag en het betrekken van mensen bij dat proces. Of het nu gaat om bewoners, collega’s of opdrachtgevers.” 

Uiteindelijk wennen we overal wel aan 

Tijdens mijn laatste ronde in de wijk bij een NOM-renovatie kwam ik in gesprek met een bewoonster op leeftijd. Zij had moeite met de negativiteit in de wijk over de gasloze installatie. ‘Waarom maakt iedereen zich zo druk? Wij hebben de overgang van kolen naar aardgas ook meegemaakt. Nu gaan we weer een stapje verder en wordt dit het nieuwe normaal’ zei ze. Mooi om te zien dat een oudere dame hier al zo in stond.  

We moeten altijd wennen aan nieuwe dingen, maar mensen zijn nou eenmaal inventief en zoeken constant naar nieuwe oplossingen. Uiteindelijk wennen we overal aan, als het maar logisch is waarom dingen moeten veranderen.” 

Onze enthousiaste Iris vertelt met passie over de oplevering van de 100e woning

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.