Kansen krijgen en pakken, daar haal ik mijn energie uit
Van projectleiders tot trainees, onze collega’s vertellen graag over hun ervaringen bij Dura Vermeer. Pieter-Bas Dijkman (28) is projectcoördinator bij Dura Vermeer.
KANSEN KRIJGEN EN PAKKEN
Bij Dura Vermeer voel ik mij prima op mijn plek, dit is mede door de ongedwongen sfeer die er heerst. Ook wordt proactiviteit enorm gestimuleerd, zo kreeg ik de kans om tijdens mijn traineeship op verschillende afdelingen te werken. Op dit moment ben ik bezig om een nieuwe workflow met Autodesk-software te ontwikkelen. Daarnaast mag ik bijvoorbeeld op eigen initiatief studenten rondleiden op mijn project om ze te interesseren voor bodemsaneringswerkzaamheden. Hoe leuk is dat?
Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik met mijn traineeship begonnen bij Dura Vermeer Infra Milieu. Dura Vermeer was toen nog de onbekende bouwer voor mij op het gebied van milieu. Ik kende het bedrijf nog niet zo goed, maar ik voelde me er direct op mijn gemak. Zo zat ik tijdens het eerste gesprek al met een projectleider aan tafel en werd ik als gelijkwaardige gezien. Hierdoor voelde het meteen goed.
SANERING VAN HET EMK-TERREIN
Momenteel werk ik als projectcoördinator in Krimpen aan den IJssel aan de sanering van de Stormpolderdijk, het voormalige EMK-terrein. Eén van de grootste, zo niet hét grootste, saneringsprojecten van Nederland. Een uitdagend en complex project, want we saneren een terrein dat al vanaf eind negentiende eeuw wordt gebruikt als locatie voor verschillende industrieën. De grond is zo vervuild dat de verontreiniging op dit moment alleen door middel van een IBC-methode op zijn plek kan worden gehouden. Dit houdt simpel gezegd in dat de verontreiniging is ingepakt, zodat deze zich niet kan verspreiden. Wij gaan de vervuilde grond afgraven in een speciale tent die ervoor zorgt dat er geen emissie naar de omgeving kan plaatsvinden. Dit is niet zomaar een sanering, dit is de eerste sanering in Nederland die zo wordt uitgevoerd!
HET BETERE REGELWERK
Als projectcoördinator binnen Dura Vermeer Infra Milieu ben ik breed inzetbaar en is geen dag hetzelfde. De ene dag ben ik aan het modelleren, calculeren of leid ik een meeting. De dag erna lig ik in mijn overall op de grond een installatie uit elkaar te schroeven. Deze afwisseling vind ik super! Momenteel breng ik alle kansen en risico’s van het project in kaart, maak ik planningen en maak ik systeem engineering in orde. Naast deze werkzaamheden krijg ik ook alle ruimte om me te ontwikkelen op het gebied van BIM. Ik zit zowel met de opdrachtgever aan tafel, als met de mannen die buiten werken. Deze afwisseling maakt mijn baan juist zo leuk.
KANSEN
Op BIM-gebied zijn we binnen dit project heel vernieuwend bezig. We liepen er tegenaan dat er geen specifieke workflow beschikbaar was om in bestaande software een goed model te maken van de verontreinigingen in de ondergrond. Nu zijn we in samenwerking met Autodesk een nieuwe workflow aan het creëren, zodat we straks met de bestaande software wél bodemverontreinigingen in kaart kunnen brengen. Als dit lukt zijn we de eerste bouwer in Nederland, of misschien zelfs in de wereld, die dit in BIM voor elkaar krijgt. Dit is natuurlijk een kans die benut moet worden!
JONG DURA VERMEER
De afwisseling tussen technische en menselijke aspecten vind ik heel fijn. Daarom ben ik op dit moment ook bestuurslid van Jong Dura Vermeer. Dit is een netwerkorganisatie van meer dan 100 jonge gedreven Dura Vermeer-collega’s, die een aantal keer per jaar samenkomen. Tijdens deze bijeenkomsten leren collega’s en interessante externe partijen elkaar beter kennen en vergroten snel en op een leuke manier hun in- en externe netwerk.
Ik vind het superleuk om zowel bij Jong Dura Vermeer als in mijn dagelijkse werk na te mogen denken over hele verschillende onderwerpen. Mijn ambitie is daarom dan ook om projectleider te worden en uiteindelijk een managementfunctie te vervullen. Wanneer? Dat zien we dan wel weer. Voorlopig heb ik het heel erg naar mijn zin en heb ik nog voldoende uitdaging!