Vorige
Nieuws

Loading Langezijds; transformatie tot de faculteit ITC op de UT van start!

Woensdag 12 mei 2021 is de bouw van het nieuwe ITC op de campus van de Universiteit Twente officieel gestart. Mirjam Bult gaf namens het College van Bestuur het startsein voor de verbouwing van Langezijds, door middel van het onthullen van het enorme bouwdoek. Hierop staat het ontwerp en de bouwplanning van het nieuwe onderkomen van de ITC faculteit. Bouwcombinatie Dura Vermeer Bouw Hengelo/Trebbe en Croonwolter&dros zijn de bouwpartners voor dit project.

ITC verhuist naar de campus

In 2022 verhuist de faculteit Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie (ITC) van het karakteristieke pand aan de Hengelosestraat naar een ander markant gebouw op de campus van de Universiteit Twente: Langezijds. Sinds 2010 is ITC officieel een faculteit van de UT. Zij krijgen een heel mooi gebouw op een fantastische locatie. De verhuizing naar het O&O-plein is het ultieme sluitstuk van de integratie van ITC op de UT. Woensdag 12 mei werd een handtekening gezet onder de bouwplannen, waarmee de start van de bouw een feit is.

Bouwen en vertrouwen

Langezijds is de afgelopen maanden volledig voorbereid op de start van de bouw. Na de sloopfase, is nu de fase van het vernieuwen en bouwen aangebroken. “Ik ben verheugd om met deze partijen samen te werken, omdat ze geen onbekenden zijn voor de Universiteit Twente”, vertelt bouwprojectmanager Rob Nengerman. “Onlangs hebben we met Dura Vermeer Bouw Hengelo een soortgelijke duurzame renovatie van de Technohal succesvol afgerond. Ook samen met Croonwolter&dros hebben we diverse grote projecten gedaan voor de Universiteit Twente. Het zijn partners die we vertrouwen en waar we op kunnen bouwen.”

Koert Terhürne vult aan, namens de bouwcombinatie: “Dit is een groot en complex project midden in onze regio Twente. We zien er ook naar uit om van start te gaan. Het zojuist onthulde bouwbord heeft trouwens een bijzondere functionaliteit, we noemen het ‘Loading Langezijds’. Daarmee willen we de omgeving informeren wat we hier gaan doen en hoe ver het met de werkzaamheden staat.”

De onthulling van het enorme doek 'Loading Langezijds'

Het ontwerp van ITC

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!