Vorige
Nieuws

Midden in het groen; dit is Zorgkliniek Tergooi!

In Hilversum bouwen Dura Vermeer en Trebbe een zorgkliniek op het zorgpark De Monnikenberg van Tergooi. Een samenwerkingsverband, waarmee we al menig project mee ontwikkeld en gebouwd hebben. Een bijzondere plek zo midden in het bos, met als doel: patiënten en medewerkers optimaal faciliteren en een zo prettig mogelijk verblijf bieden.

Na een prettige samenwerking bij Isala in Meppel en het MST in Enschede bouwen we deze zorgkliniek ook samen met Trebbe. Gert Nummerdor is hoofduitvoerder op het project en vertelt: “We zijn samen een team dat ondertussen bewezen heeft te weten welke kwaliteitseisen behaald moeten worden om toekomstbestendigheid en het welbevinden van gebruikers bovenaan te laten staan. Ook hier werken we transparant en hecht samen met de opdrachtgever. Dit om zo echt te achterhalen wat de behoeftes van de gebruikers te kennen. Zo kom je tot de benodigde oplossingen.”

Het team vanuit Dura Vermeer; Joris, Ron, Geert en Jitze

De zorgkliniek en parkeergarage

Door de bomen het gebouw niet meer zien

Het gebouw verdwijnt tussen de bomen vanwege haar grote raampartijen, gescheiden door houten lamellen. De gevel is bedekt met leisteen, wat een indrukwekkend, natuurlijk effect geeft. Het gebouw valt als het ware weg tussen de bomen.

Gerben Nijmeijer is werkvoorbereider vanuit Trebbe en vertelt hierover: “De gevel is heel erg traditioneel en bewerkelijk. Deze wordt vanaf de eerste verdieping volledig in leisteen uitgevoerd. De leien komen uit Brazilië en worden handmatig op haakjes aangebracht. Het is echt een ambacht. Je ziet dus dat binnen dit project met het prefabbeton en de leien modern en ambacht elkaar ontmoeten.” De gevel nam een substantiële hap uit de planning met een doorlooptijd van 12 tot 14 weken, op een totale bouwtijd van 345 werkbare dagen. “Om zo goed mogelijk grip te houden op de planning en de risico’s beheersbaar te houden hebben we ervoor gekozen om de gevelopeningen al eerder wind- en waterdicht te maken. Daardoor konden we eerder met de afbouw starten en verliep dit ook onafhankelijk van de gevel.”

De zorgkliniek

Tergooi Hilversum brengt al haar klinische zorg samen in het bosrijke zorgpark De Monnikenberg. Hier komen onder meer het nieuwe ziekenhuis, een parkeergarage en de zorgkliniek. Met een vloeroppervlak van 6.700 m2 biedt het gebouw plaats aan een aantal poliklinieken, zoals dermatologie (inclusief spatadercentrum), oogheelkunde, plastische chirurgie (met hand- en polscentrum), KNO, kaakchirurgie, het Esthetisch Medisch Centrum (EMC) en de Diagnosestudio. Ook biedt het gebouw de nodige kantoorruimte voor de staf en directie.

De bouw van de nieuwe zorgkliniek leveren we bouwkundig op in het vierde kwartaal van 2022 en wordt begin 2023 compleet met installaties afgerond. Tergooi MC neemt het gebouw in het tweede kwartaal van 2023 in gebruik, gelijk met het nieuwe hoofdgebouw.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.