Vorige
Nieuws

Nieuwe sociale huurwoningen in Den Haag Zuidwest

Op 6 juni gaven Lisette Nijs (Directeur Vastgoedontwikkeling en Projecten bij de gemeente Den Haag), David Snelleman (Directeur Dura Vermeer), Annet de Lange (Directeur WOM Den Haag Zuidwest) en Karolien de Jager (bestuurder Hof Wonen) symbolisch het startsein voor de realisatie van 132 sociale huurwoningen aan de Beresteinlaan in Den Haag Zuidwest. Op de plek van de voormalige portiekflats en een bedrijfsruimte, komen comfortabele twee- en driekamerappartementen met een eigentijdse architectuur. Samen met WOM Den Haag Zuidwest (een samenwerking tussen Hof Wonen, de gemeente Den Haag en architectenbureau De Zwarte Hond) transformeert Dura Vermeer Bouw Zuid West de buurt tot een betaalbare en duurzame woonomgeving.

Kansen voor bewoners

Annet de Lange, directeur WOM DHZW: “De nieuwe woningen zorgen ervoor dat bewoners die nu in verouderde huizen wonen kunnen doorstromen naar moderne, energiezuinige woningen. Dit bevordert niet alleen de leefbaarheid door het verbeteren van de woonkwaliteit, maar het maakt ook ruimte vrij in het bestaande woningaanbod, wat weer nieuwe kansen biedt voor andere bewoners in de wijk.”

Veerkrachtige en groene buurt

Karolien de Jager, bestuurder Hof Wonen: "We bouwen aan veerkrachtige, groene buurten. Straks kunnen we nieuwe sociale huurwoningen aanbieden aan onze bewoners. Dit is goed nieuws, want er is een groot woningtekort. Met de nieuwe duurzame woningen, groene daken, buurtkamer en gezamenlijke moestuin verbeteren niet alleen de woningen, maar ook de leefomgeving.

Betaalbare woningbouw

Ook in Den Haag knelt het woningtekort. Er is behoefte aan meer tempo in betaalbare woningbouw. De realisatie van deze betaalbare sociale huurwoningen met aandacht voor zowel fysieke, als sociale duurzaamheid draagt bij aan de transformatie van de wijk. De focus ligt op aspecten als licht, lucht en groen. De woningen hebben de karakteristieke kwaliteiten van de wederopbouwarchitectuur met een prettige buitenruimte met uitzicht op de omgeving. De gemeenschappelijke tuin biedt bewoners en plek voor verkoeling en ontmoeting.

Martijn Balster, wethouder Volkshuisvesting, Wijken, Welzijn en Zuidwest bij de gemeente Den Haag: “Met de bouw van 132 sociale huurwoningen zijn we weer een stapje dichter bij het realiseren van meer woningen in de stad. Het bevordert de doorstroom en geeft mensen met een lager inkomen de kans op een comfortabele en duurzame woning.”

Natuur als goede buur

Overal waar we bouwen, houden we rekening met de natuur. We ontwerpen natuurinclusief, vanuit bestaande ecologische structuren en streven ernaar om projectlocaties groener en gezonder achter te laten. De bioloog van Dura Vermeer gaf in dit plan invulling aan de ecologische en natuurinclusieve maatregelen. Diverse nestkasten, insectenhotels en zoveel mogelijk inheemse plantensoorten, bieden ruimte aan de lokale biodiversiteit.

Door het veranderende neerslagpatroon, als effect van klimaatverandering, komt er meer druk te liggen op het rioleringsstelsel. Om het regenwater te bufferen, past Dura Vermeer onder andere ondergrondse voorzieningen toe die het regenwater kunnen opslaan. Vervolgens laten de buffers het water geleidelijk los, wat de druk op het rioleringssysteem vermindert. Ook worden er groendaken toegepast op fietsenstallingen en hoge daken.

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.