Vorige
Nieuws

Oplevering OKU House aan het Koningin Wilhelminaplein: 324 betaalbare woningen voltooid

Dura Vermeer Bouw Midden West heeft de oplevering van het woningproject OKU House aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam voltooid. De 108 middenhuurwoningen en 104 vrije sectorwoningen zijn opgeleverd aan Boelens de Gruyter en eindbelegger Achmea Real Estate, die de woningen heeft gekocht namens PME pensioenfonds.

Met de al eerder opgeleverde 112 sociale huurwoningen aan Stadgenoot, komt het totaal aantal opgeleverde woningen op 324. Ook de tweelaagse parkeergarage met 162 parkeerplekken is afgerond en opgeleverd. Dit markeert een belangrijke mijlpaal in de herontwikkeling van het gebied rond het Koningin Wilhelminaplein.

Slim omgaan met ruimte

Een opvallend kenmerk van dit project is de efficiënte en innovatieve omgang met de beschikbare ruimte, waarbij nieuwe woontorens zijn gebouwd bovenop bestaande kantoorgebouwen. Deze zogenaamde "stad op een stad" benadering maakt het mogelijk om extra woonruimte te creëren binnen dezelfde stedelijke omgeving. De woontorens rusten op een unieke "tafelconstructie", waarbij palen door de onderliggende gebouwen heen gaan. Een uniek verdichtingsproject.

'Stad op en stad', waarbij nieuwe woontorens zijn gebouwd bovenop bestaande kantoorgebouwen

OKU House heeft belangrijke bijdrage aan een evenwichtige woningvoorraad in Amsterdam

Toekomstige Ontwikkelingen

Dura Vermeer zal de komende zes maanden verder werken aan de bouw van het kantoor concept OKU Office en de afronding van het maaiveld, waarvan de oplevering in het eerste kwartaal van 2025 wordt verwacht. Daarnaast zal de gemeente Amsterdam in april 2025 een nieuwe brug opleveren tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Schipluidenlaan. Deze brug zal de verbinding met station Lelylaan verbeteren.

'Met deze slimme verdichtingsoplossing voegen we niet alleen woningen toe aan de stad, maar maken we optimaal gebruik van de schaarse stedelijke ruimte. Dit project laat zien hoe we creatief kunnen inspelen op de toenemende vraag naar woningen,' aldus Maarten de Gruyter, mede-directeur van Boelens de Gruyter.

‘De oplevering van OKU House en de realisatie van OKU Office tonen aan hoe we complexe binnenstedelijke uitdagingen met creativiteit en oog voor duurzaamheid succesvol kunnen aanpakken. Daarnaast vormen de 324 betaalbare woningen, die we hebben opgeleverd, een belangrijke bijdrage aan een evenwichtige woningvoorraad in Amsterdam’, aldus Edwin de Kuiper, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Edwin de Kuiper

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Edwin de Kuiper