Vorige
Nieuws

Ruimte voor circulariteit, hoe passen we het toe?

We zijn ons er van bewust dat bouwactiviteiten impact hebben op het milieu, met name als het gaat om CO2-uitstoot én gebruik van grondstoffen. Om die impact zoveel mogelijk te beperken hebben we landelijk drie duurzaamheidsambities opgesteld die leidend zijn voor onze manier van handelen en werken. 

In 'de week van de circulariteit' zoomen we in op de circulaire toepassingen die we op onze projecten toepassen. Hoe we dat doen? Samen met de opdrachtgever, partners én leveranciers zoeken we naar circulaire oplossingen voor bestaande producten en processen: 

Meer weten over onze projecten? Je vindt ze hier:

Aloysius stichting in Eindhoven

We bouwen in bouwteam een scholencomplex voor 600 leerlingen van de Aloysius Stichting met veel ruimte voor circulair hergebruik. Het bestaande staalskelet is gedemonteerd en zoveel mogelijk als donorskelet ingezet in de nieuwbouw. De aluminium puien uit de bestaande bebouwing geoogst en vormen in de nieuwbouw de gevels van één van de patio’s. Er wordt zo veel mogelijk circulair beton gebruikt.

NRE in Eindhoven

Op het NRE terrein gaan samen met NUL ZES op ontdekkingsreis om te experimenteren en innoveren naar een circulaire economie. Op het NRE-terrein creëren wij een plek die draait om samenkomen, creëren, ervaren én delen! Zo creëerden we een toiletgroep met blokken uitsluitend gemaakt van de afvalstroom van trappenfabriek Vermeulen, is er geïsoleerd met grasvezel en krijgt al het sanitair een nieuw leven.

Rozenoord in Vught

Rozenoord is een van de belangrijke historische gebouwen in het centrum van Vught. Het bestaat uit een oud parochiehuis, patronaat, filmzaal, jongensschool en een vrijstaande conciërgewoning. Een van de belangrijkste uitgangspunten is het behoud van de oude conciërgewoning en het parochiehuis. Echt circulair hergebruik waarmee we het gebruik van nieuwe grondstoffen voorkomen en authentieke details bewaard blijven. Een voorbeeld hiervan is het hergebruik van stenen, dakpannen en sierstalen elementen.

Zuiderschans in 's-Hertogenbosch

In 's-Hertogenbosch bouwen we de nieuwbouw 'Zuiderschans' voor Zayaz (verhuur) en Van Neynsel (zorg). Dit doen we door ‘duurzaam en droog’ te bouwen. Zoveel mogelijk bouwonderdelen worden vooraf in de fabriek gemaakt en op de bouwplaats gemonteerd. Voordeel: minder CO2 en stikstof op de bouwplaats. We passen circulaire aluminium kozijnen toe. Deze bestaan voor 75% uit restproducten die het einde van de levensduur bereikt hadden..

Hortus Ludi in Nijmegen

Nieuwbouwproject Hortus Ludi is uniek. Niet alleen wonen bewoners gezamenlijk rondom een bijzondere tuin, ook qua duurzaamheid is het next-level. De constructie én gevel bestaan geheel uit (CLT) hout, en het poortgebouw wordt volledig opgebouwd uit circulaire materialen. Door het vele aanwezige groen en de honderden nestkasten in de gevel is het niet alleen een duurzame toekomstbestendige wijk voor mensen, maar ook voor dieren.

Bosbad in Eindhoven

In het duurzame en groene woongebied Bosrijk in Eindhoven bouwen wij 'Bosbad'. Het ontwerp is geïnspireerd door het Japanse gebruik Shinrin-Yoku. Het gebouw is evenwichtig vormgegeven met natuurlijke materialen, mens- en milieuvriendelijk. Het gebouw is ontworpen voor duurzaam energie- en grondstofgebruik: bij de bouw, in het gebruik, bij onderhoud en aan het eind van de levensfase. Minimaal 85% van toegepast gewicht bestaat bijvoorbeeld uit circulaire materialen
Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.