Vorige
Nieuws

Scones en confetti in TudorPark Hoofddorp: Dura Vermeer levert laatste sociale huurwoningen op aan co-maker Ymere

Samen met onze partner Ymere zijn we eind april vorig jaar gestart met de realisatie van het laatste sociale appartementencomplex van gebiedsontwikkeling TudorPark, genaamd Eton College. Het appartementencomplex is in mei dit jaar opgeleverd en de bewoners hebben hun woning helemaal eigen gemaakt. 

Met oplevering van de 54 woningen in Eton College voegt Ymere in totaal 400 sociale huurwoningen toe. Dura Vermeer Bouw Midden West en Van Wijnen realiseerden deze woningen. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan is op woensdag 17 juni door de betrokken partijen - Ymere, Van Wijnen, gemeente Haarlemmermeer en Dura Vermeer - én bewoners feestelijk stilgestaan bij de opleveringen. 

Eton College 

Eton College bestaat uit 54 appartementen verdeeld over maximaal vijf woonlagen met een gemeenschappelijke entree. Er is een inpandige fietsenstalling waar bewoners hun fietsen stallen. Het ontwerp van Eton College is van heren 5 architecten. De architectonische elementen zijn op een eigentijdse manier toegepast in Eton College. Dit komt onder andere terug in de bijzondere hoofdentree, kantelende dakranden met chimneypots en verschillende verspringende volumes.

Snelle samenwerking

Door vanaf het begin in co-making samen te werken met Ymere kon er vroegtijdig gestuurd worden op het ontwerp, waardoor uiteindelijk een betaalbaar gebouw is gerealiseerd dat perfect past binnen de Engelse Tudorstijl.

'De afgelopen jaren hebben een heleboel mensen hun leven kunnen opbouwen in woningen gebouwd in deze unieke Engelse. Ieder met zijn of haar eigen verhaal. En voor hen hebben we ons hier jarenlang ingezet, fantastisch om elkaar vandaag te ontmoeten', aldus Remco Pols, regiomanager van Ymere in Haarlemmermeer.

Raimond Rozeboom, directeur bij Dura Vermeer Bouw Midden West, kijkt uit naar meer, nu we met Ymere samenwerken voor de ontwikkeling van het naastgelegen Victoriapark. 'We zetten straks met trots een punt achter Tudorpark. Bouwen in tudorstijl was een mooie uitdaging en kijk om je heen, het resultaat mag er wezen!' 

Cadeau van Dura Vermeer aan Ymere en de bewoners van Eton College: een fijne zithoek om elkaar te ontmoeten

Eton college is een eigentijds appartementengebouw met vijf woonlagen en een inpandige fietsenstalling waar bewoners hun fietsen stallen

Sluitstuk gebiedsontwikkeling TudorPark

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de realisatie van TudorPark (ca. 1.350 nieuwbouwwoningen). Inmiddels hebben wij samen met onze partners al veel nieuwe bewoners welkom mogen heten en groeit en bloeit de wijk volop. Naast de nieuwe bewoners in de sociale huurwoningen zijn maar liefst acht deelplannen verkocht. Na circa 10 jaar nadert TudorPark haar voltooiing. De laatste fase in TudorPark (Canterbury fase 6) is in realisatie. De oplevering is naar verwachting eind dit jaar.

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Raimond Rozeboom

Titulair Directeur Dura Vermeer Bouw Midden West Regio Noord-Holland, Regio Utrecht
Raimond Rozeboom