Vorige
Nieuws

SJHT en Dura Vermeer leggen eerste steen nieuw appartementencomplex voor jongeren en studenten in Enschede

Donderdag 19 september is de symbolische eerste steen gelegd van Pakhuiskwartier. Een nieuw appartementencomplex aan de Molenstraat midden in het centrum, speciaal ontworpen voor jongeren en studenten. Dit duurzame en moderne project is een samenwerking tussen woningcorporatie SJHT en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer, met als doel betaalbare woonruimte te creëren voor jongeren en studenten die op zoek zijn naar een plek om hun toekomst op te bouwen.

Het nieuwe complex zal bestaan uit 99 wooneenheden, variërend van compacte studio’s tot tweekamerwoningen, allemaal voorzien van moderne faciliteiten en de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. Door de gunstige ligging, dicht bij het centrum en openbaar vervoer, biedt het complex een ideale woonomgeving voor studenten en jongeren op de woningmarkt. De verwachting is dat Pakhuiskwartier eind 2025 wordt opgeleverd en de bewoners van het huidige complex aan de Molenstraat hun intrek kunnen nemen. Ook is er plek voor 15 nieuwe huurders.

Voorafgaand aan de eerstesteenlegging, door voormalig directeur bestuurder van SJHT Ruud Mittendorff, spraken vertegenwoordigers van SJHT en Dura Vermeer over het belang van betaalbare huisvesting voor jongeren. “De nieuwbouw past in onze toekomstplannen. Als huisvester voor jongeren willen wij dat er voldoende aanbod is en dus zijn wij bezig met de aanpak van het woningtekort onder jongeren en studenten. Daar is dit een heel mooi voorbeeld van” aldus Wouter van Hemert, directeur bestuurder SJHT.

Bart Pigge, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Het belang van dit project is groot, want het speelt in op de grote vraag naar betaalbare jongeren- en studentenwoningen in Enschede. We zijn trots daar met ons team aan bij te kunnen dragen om zo het goede te kunnen doen. Voor zowel de jongeren als de natuur in de stad. De eerstesteenlegging is hier een mooi symbool van.”

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Bouw & Vastgoed

Bart Pigge

Directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo Regio Heel Nederland, Regio Overijssel, Regio Drenthe, Regio Friesland, Regio Groningen, Regio Flevoland, Regio Gelderland, Regio Utrecht
Bart Pigge