Vorige
Nieuws

Start bouw van het nieuwe ‘Ons Boswinkel’ met Ons Huis in Enschede!

Woensdagmiddag 13 december 2023 werd de start van de bouw van de huizen in Ons Boswinkel feestelijk gevierd. Mensen die voorheen in de wijk woonden en straks terugkeren naar het oostelijke deel van de wijk, waren samen met Trebbe, Dura Vermeer en de kopers aanwezig bij de feestelijke start. Een officiële handeling, het hijsen van een vloerplaat aan een kraan werd uitgevoerd door Yolanda Winkelhorst (directeur-bestuurder van Ons Huis), wethouder Jeroen Diepemaat en de bewonerscommissie Boswinkel. Hiermee gaven zij het officiële startsein voor de bouw van alle nieuwe huizen in Ons Boswinkel.

Woningcorporatie Ons Huis werkt samen met de ontwikkelende bouwers Dura Vermeer Bouw Hengelo en Trebbe aan de nieuwe wijk Ons Boswinkel. In totaal worden 232 huurhuizen en 49 koopwoningen gebouwd. 

Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt 71 eengezinswoningen, 13 levensloopbestendige woningen en 98 appartementen bestemd voor de sociale huur en 23 koopwoningen ‘Aan het Park’. Trebbe realiseert 50 beneden-bovenwoningen voor de sociale huur en 26 koopwoningen, project ‘STEK’. De hele buurt is, als alles volgens planning verloopt, eind 2025 klaar.

Yolanda Winkelhorst is blij met deze mijlpaal en het enthousiasme van iedereen. “We realiseren deze wijk met meerdere zakelijke partners én hebben goed contact met de toekomstige bewoners. Voor ons is het belangrijk dat iedereen prettig kan wonen in zijn huis en wijk. Ik weet zeker dat we met het nieuwe ‘Ons Boswinkel’ straks een fijn thuis bieden aan alle bewoners.”

Ook wethouder Jeroen Diepemaat is blij dat de start van de bouw van Oost Boswinkel gevierd kan worden: “Straks is Boswinkel weer compleet met maar liefst 281 nieuwe woningen. Hiermee maken we Enschede klaar voor de toekomst. Waarbij het bouwen van voldoende woningen essentieel is. In een groeiende stad is het namelijk belangrijk dat iedereen zijn eigen plek kan vinden. Het vernieuwde Boswinkel vormt straks weer zo’n plek waar tal van inwoners hun thuis vinden.”

 

Tine-Loes Hemmes, adjunct-directeur Dura Vermeer Bouw Hengelo: “Samen mogen we voor de nieuwe bewoners van ‘Ons Boswinkel’ een nieuwe plek creëren. Een plek waar we het goede mogen doen, wat een positieve impact heeft op de nieuwe bewoners, de natuur én de maatschappij. Daar zijn we vanuit Dura Vermeer heel blij mee!”

Hein Trebbe senior, Directeur Trebbe: “We zijn als Trebbe ontzettend blij dat we mee mogen werken aan deze wijkvernieuwing. De eerste stap is nu gezet, op naar een fijne wijk waar betaalbaarheid, gezond en duurzaam wonen en woongeluk samenkomen.”

Middenin het park, vlakbij het centrum

De appartementen met uitzicht op het park

Deel deze pagina

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.