Startsein voor bouw Costerweg Wageningen
Ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Midden West heeft in nauwe samenwerking met studentenhuisvester Idealis het plan Costerweg in Wageningen ontwikkeld. Samen met Klunder Architecten en MAAK space landschapsontwerpers is er een duurzaam en creatief project in een groene omgeving ontworpen. Al in 2022 kunnen studenten hier wonen, studeren en werken aan een mooie toekomst. De bouw gaat 8 oktober aanstaande officieel van start.
“De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Costerweg, met als belangrijke mijlpalen de afgesloten turnkey overeenkomst met Idealis in 2019 en de recente uitspraak van de Raad van State. Wij zijn blij dat het plan nu echt van start mag gaan. Met de toenemende schaarste op de woningmarkt leveren wij met deze ontwikkeling een belangrijke bijdrage aan de stad Wageningen”, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.
Costerweg
De nieuwbouw op Costerweg 65 bestaat uit drie panden met daarin 264 studenteneenheden met hoogwaardige faciliteiten, waar studenten zelfstandig of met elkaar wonen. De 144 zelfstandige studentenwoningen liggen in een gebouw van maximaal acht bouwlagen met lift. In de 12 groepswoningen is ruimte voor 120 studentenkamers met collectieve woonkeuken, toilet en badkamer. Ook is er veel aandacht besteed aan de buitenruimte. De fietsenstalling is geheel uit het zicht, met op het dak een vlindertuin die samen met De Vlinderstichting is vormgegeven.
“Wij zijn blij dat de bouw van de Costerweg is gestart en dat we volgend jaar weer extra ruimte hebben om studenten te huisvesten. Op 8 oktober vieren we de start van de bouw samen met Dura Vermeer en de gemeente Wageningen. Samen hebben we dit mogelijk gemaakt”, aldus Bart van As, directeur-bestuurder van Idealis.
Vlindertuin
Ontmoeting en inspiratie staat centraal bij de Costerweg. In de ontmoetingsruimte in de plint kunnen studenten met elkaar afspreken in een lichte en groene omgeving. Ook kunnen studenten elkaar treffen op de betonnen traptreden aan de randen van, en ook in, de vlindertuin. Zo is de Costerweg straks een inspirerende ontmoetingsplek, waar studenten hun creativiteit en talenten kunnen ontwikkelen.
Toekomstproof
Een collectieve warmtepomp met warmte- en koudeopslag in de bodem verwarmt het gebouw en zorgt voor warm water. De zonnepanelen op de daken van de drie studentenpanden wekken de nodige elektriciteit op voor dit unieke gebouw. Dat maakt complex Costerweg maximaal toekomstbestendig.