Vorige
Nieuws

Succesvolle 10-daagse buitendienststelling voor realisatie ‘s werelds eerste open warmtenetwerk

WOS Den Haag 2024

Dura Vermeer heeft succesvol de 10-daagse tram-vrije-periode afgerond op het Uniper terrein. In deze periode zijn werkzaamheden uitgevoerd die nodig zijn voor de realisatie van een nieuw warmteoverdracht station. Het nieuwe station is onderdeel van het eerste open warmtenetwerk ter wereld; WarmtelinQ.

Eerste warmtestation

WarmtelinQ wordt een enorme ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de Rotterdamse haven naar huizen en bedrijven in Zuid-Holland wordt getransporteerd om deze duurzaam te verwarmen. Om dit te realiseren worden er de komende jaren 22 warmtestations gerealiseerd. Dura Vermeer en Equans hebben een raamovereenkomst voor de bouw van meerdere van deze warmtestations. Deze werkzaamheden zijn voor de bedrijven voor de realisatie van het eerste warmtestation binnen dit project. 

Tramvrije periode  

Een gedeelte van de werkzaamheden vond plaats vlak langs het tramspoor. Daarom was een 10-daagse buitendienststelling van het tramspoor noodzakelijk, een zogeheten Tram-Vrije-Periode (TVP). In deze periode is de spanning van de bovenleiding afgehaald en waren er geen tramdiensten zodat de werkzaamheden veilig konden worden uitgevoerd. 

Tijdens de TVP heeft Dura Vermeer gedurende 10 dagen veel werk verricht. De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen monotubes en betonnen keerwanden, het boren van verschillende types groutinjectiepalen en het laswerk aan flensverbindingen voor de staalconstructie van het warmtenet. De zuigwagens en het grondwerk werd verzorgd door A. De Reus Aannemersbedrijf.  

Na realisatie van de werkzaamheden is het tramspoor getest door HTM en vrijgegeven voor de reguliere tramdiensten.  

Vervolg 

De komende periode gaan we het betonwerk uitvoeren, waarna we de verschillende staalconstructies aanbrengen. Aansluitend gaat onze partner Equans het leidingwerk verrichten. De resterende werkzaamheden worden uitgevoerd in reguliere werkdagen. 

 

Lees meer van Dura Vermeer Haven & Industrie Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!