Vorige
Nieuws

Van sleutels naar pasjes; gloednieuw revalidatiecentrum voor Reestdal Revalidatie in Meppel

Het nieuwe revalidatiecentrum van Reestdal Revalidatie in Meppel heeft de sleutels ontvangen. De nieuwbouw is in een bouwtijd van anderhalf jaar gerealiseerd door bouwconsortium TDE; Trebbe, Dura Vermeer Bouw Hengelo en EQUANS. Nu het gebouw is opgeleverd kan het ingericht worden. Naar verwachting wordt het revalidatiecentrum in maart 2022 in gebruik genomen.

Duurzaam in de ruimste zin van het woord

Noorderboog ontwikkelde het gebouw in eigendom en in afstemming met Isala en Revalidatie Friesland. Het nieuwe revalidatiecentrum is naast het nieuwe all-electric ziekenhuis van Isala Meppel gerealiseerd. Het centrum voor revalidatie omvat 5.337 m2 en biedt plaats aan 64 bedden voor de geriatrische revalidatiezorg, ruimte voor dagbehandeling en voorzieningen voor eerstelijnsbehandeling.

Het nieuwe gebouw voor Noorderboog is ontworpen door Vakwerk Architecten samen met ingenieursbureau Deerns. De groene omgeving was de inspiratiebron voor het duurzame ontwerp.

Nauwe samenwerking met bouwconsortium TDE

De opdracht vanuit bouwconsortium TDE behelsde de bouw van het revalidatiecentrum voor Noorderboog en het ziekenhuis voor Isala. Een nauwe samenwerking met beide volgde. De eerste sleutels werden overgedragen aan Noorderboog. Ook het nieuwe ziekenhuis nadert de voltooiing. Naar verwachting wordt Isala Meppel 15 december opgeleverd.  

Van oplevering naar ingebruikname

Nu Reestdal Revalidatie is opgeleverd aan Noorderboog, breekt een nieuwe fase aan. De inrichting staat op de planning vanaf december 2021 tot maart 2022. In deze periode wordt er door Noorderboog proefgedraaid, om in maart 2022 ook daadwerkelijk de deuren te openen.

Het bouwteam

De ondertekening

Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!