Vorige
Nieuws

Wendeline Besier finalist voor ‘MVO Manager van het Jaar 2024’

programmadirecteur Duurzaamheid

Wendeline Besier (Programmadirecteur Duurzaamheid, Dura Vermeer) is samen met Jan Peter Niezink (MVO Manager, ’s Heeren Loo) en Quirine de Weerd (Head of CSR & Corporate Communications, Lidl Nederland) genomineerd voor de titel ‘MVO manager van het Jaar 2024’. Een deskundige jury heeft hen geselecteerd uit een shortlist met 10 kandidaten die de meeste stemmen kregen bij een peiling onder ruim 1.000 duurzaamheidsmanagers. 

Ambitieus en sterk in haar rol 

De jury over Wendeline Besier: “Wendeline Besier werkt nu al zo’n 18 jaar aan verduurzaming van de bouw-, infra- en technieksector. Sinds januari 2022 als Programmadirecteur Duurzaamheid van Dura Vermeer. Ze is ambitieus en sterk in haar rol. Ze heeft veel aandacht voor verduurzaming van de sector en het betrekken van alle ketenpartijen bij deze opgave. Een voorbeeld is haar initiatief om een duurzame impact strategie te ontwikkelen samen met een brede groep van ketenpartners waarin concrete bouwstenen worden benoemd hoe de infrasector in Nederland duurzamer kan worden. 

Dura Vermeer wordt gezien als duurzame koploper in de sector. Ze is mede-initiator van de Net Zero strategie van het bedrijf, een ambitieus programma dat in 2023 is gelanceerd met als doel om 50% CO2-reductie te behalen in 2030 (tov 2022). Belangrijke andere thema’s waar ze haar tanden in zet zijn het strategisch programma Natuurinclusief en Klimaatadaptief en de verduurzaming van beton.” 

editie 11

De verkiezing wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd door Van der Molen E.I.S., met ASN Bank en Viking als partners. Doel van de verkiezing is jaarlijks de toppers binnen de beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Daarmee wordt het belang van duurzaamheidsmanagers in de noodzakelijke verduurzaming geëtaleerd en fungeren de winnaars als ambassadeurs. 

Stemming geopend voor de finale 

Abonnees op de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam ondernemen worden uitgenodigd hun stem uit te brengen op een van de drie genomineerden. Deze stemmen wegen voor 60 procent mee. 

Tijdens het event van Stichting Positieve Impact (voorheen Nederland CO2 Neutraal) op 12-12 a.s. in Theater Flint te Amersfoort stemt het publiek op zijn/haar favoriete kandidaat. Deze stemming weegt voor 40 procent mee. Tijdens het event wordt de winnaar bekend gemaakt. 

De MVO Manager van het Jaar 2024 ontvangt uit handen van duurzame ondernemer Maurits Groen een bokaal en als prijzen een prachtig arrangement voor twee personen in het duurzame Hotel Jakarta Amsterdam en een duurzame warmtekussen van stoov. 

Op naar Net Zero

Dura Vermeer werkt aan een groenere, betere en duurzame toekomst. Elke dag opnieuw. Wij hebben een kraakhelder doel. In 2030 is onze CO2-uitstoot gehalveerd en in 2050 zelfs naar nul. Dit lukt ons niet alleen: met al onze collega’s en iedereen in de keten kunnen we de teller versnellen. Zo gaan we samen ‘Op naar Net Zero’. Meer weten

MEER LEZEN

Lees meer van Dura Vermeer Divisie Infra Bekijk werkmaatschappij
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!

Infra

Wendeline Besier

Programmadirecteur Duurzaamheid Regio Heel Nederland
Wendeline Besier