Vorige
Nieuws

Werkzaamheden Amersfoort-West gestart

Vanaf donderdag 4 juli zijn de werkzaamheden aan het spoor in Amersfoort officieel van start gegaan. De eerste fase van dit grootschalige project omvat voornamelijk de sloop van de huidige sporen, bovenleiding en ondergrondse kabels die inmiddels in volle gang is.

Direct na de sloop wordt begonnen met de opbouw van de nieuwe sporen, zodat een deel van het treinverkeer eind juli kan worden hervat. De werkzaamheden zijn hard nodig. Veel wissels zijn zo’n dertig jaar oud en toe aan vervanging. Dura Vermeer, de opdrachtnemer van dit project, voert de werkzaamheden uit in opdracht van ProRail.

Tijdens de sloop- en bouwperiode zullen er tijdelijke maatregelen worden getroffen om de hinder te beperken en zetten we een spoor gebonden waterwagen in om stofvorming te voorkomen. Daarnaast is goed te zien hoe de nieuwbouw de sloopwerkzaamheden volgt.

In totaal wordt er zeven weken aan het spoor in Amersfoort gewerkt.

Belangrijk verbindingspunt

Amersfoort is een van de drukste verbindingspunten van Nederland, met sporen naar Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Apeldoorn. Het is daarmee een belangrijke schakel tussen de Randstad en Noord- en Oost-Nederland.  Het emplacement in Amersfoort is een van de grootste van ons land.

1
4
Deel deze pagina

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!