Vorige
Diepeveen

Transformatie naar een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu

Rotterdam
Projectontwikkeling
Bedrijfsleven
Bouw & Vastgoed

Het Diepeveengebouw is in 1929 gebouwd in opdracht van Handelsmaatschappij Diepeveen & Co. De Kubistische expressionistische stijl komt van het ontwerp van W. Kromhout Czn. Het gebouw is ontworpen als magazijn voor ijzerwaren en dienstwoning. De kenmerkende 30 meter lange toren diende als reclamezuil. 

Dudok Real Estate en ontwikkelpartner Dura Vermeer brengen wonen, werken, horeca én de Huidenclub bij elkaar, met het iconische Diepeveengebouw als een levendige en centrale makersplaats. 

Het plan is om tussen het bestaande karakteristieke gebouw en de voet van het ‘dakpark’ een nieuw volume voor wonen toe te voegen, waarmee de transformatie naar een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu ontstaat. Het voormalige bedrijfspand van de firma Diepeveen bevindt zich op een smal driehoekig kavel tussen de Hudsonstraat en de Pelgrimsstraat en gaat na de nieuwe ontwikkeling ruimte bieden voor circa 187 nieuwe woningen. Het gebouw is gelegen aan de rand van het Merwe-vierhavensgebied (M4H).

 

Transformatie

Wonen, werken, horeca én De Huidenclub; dat is de kern van de transformatie van het terrein en het rijksmonumentale pand Diepeveen in Rotterdam.  “Diepeveen is een heel karakteristiek gebouw op de kop van de Pelgrimsstraat dat iedereen in Rotterdam wel kent. Dudok Real Estate en Dura Vermeer gaan dit pand en het terrein er omheen ontwikkelen tot een levendig stukje stad en aansluiten bij M4H, het Rotterdamse Makers District”, zegt architect Theo Hauben (diederendirrix architectuur & stedenbouw).

Stedelijk woon- en werkgebied

Het voormalige bedrijfspand van de firma Diepeveen bevindt zich op een smal driehoekig kavel tussen de Hudsonstraat en de Pelgrimsstraat en gaat na de nieuwe ontwikkeling ruimte bieden voor circa 187 nieuwe woningen. Het gebouw is gelegen aan de rand van het Merwe-vierhavensgebied (M4H).

De gemeente Rotterdam heeft het plan om dit gebied te ontwikkelen naar een stedelijk woon- en werkgebied, waarmee een aantrekkelijke plek ontstaat, die als een ‘stepping stone’ de verbinding legt tussen Bospolder Tussendijken en Schiemond aan de rivier. Daarnaast zal deze nieuwe ontwikkeling het stedelijk karakter van de Vierhavensstraat/Parklane als belangrijke stadsentree versterken.

Dudok Real Estate en Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. hebben in elkaar een betrouwbare partner gevonden voor samenwerking en om hun kennis en kunde te delen in het transformatieproces van dit complexe project. Dura Vermeer heeft haar expertise al eerder toegepast in dit gebied en is verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark en winkelboulevard.

Gebouw 5 met stadswoningen en studio's

Gebouw 4 met 48 appartementen

Op het terrein worden 5 woningblokken gebouwd met circa 187 koop- en huurwoningen, variërend van klein, middelgroot tot groot. “Dat maakt deze woningen voor een brede groep mensen interessant”, stelt Rob Langerak ontwikkelaar bij Dura Vermeer Bouw Zuid West.

"Eenpersoonshuishoudens en gezinnen, jonge mensen en ouderen, lagere en hogere inkomensgroepen. De grote raampartijen zorgen voor een wijds uitzicht over Rotterdam en de haven en de omgeving is groen dankzij het park en binnentuinen. Uiteraard is er ook ruimte voor horeca. Deze transformatie past bij de eerdere ontwikkeling en realisatie van het aangrenzende Dakpark en de winkelboulevard, eveneens door Dura Vermeer."

Maak meer carrièrestappen

Bekijk onze openstaande vacatures of lees meer over onze projecten.