Vorige
Grote Beer

Ontwikkeling voor middenhuur: stedelijk en betaalbaar wonen in Rotterdam

Rotterdam Alexander
- 2023
Gemeente
Bouw & Vastgoed

Dura Vermeer ontwikkelt een nieuw gebied voor Rotterdammers die in de stad willen wonen. Onderdeel van de ontwikkeling is de nieuwe woontoren ‘de Grote Beer’ in de Rotterdamse wijk Oosterflank, volledig gericht op huishoudens met een middeninkomen. Met een tekort aan dit type woningaanbod, biedt Dura Vermeer hiermee een vastgoedoplossing voor onder andere starters en éénoudergezinnen die graag in de stad willen blijven wonen.

Van of naar en. Naast de winkelbrug van winkelcentrum Alexandrium verrijst woongebouw de Grote Beer met zo’n 193 twee-, drie- en vierkamerappartementen. Bij de ontwikkeling en realisatie van dit 68 hoge woongebouw hebben we rekening gehouden met mens en natuur. Zo creeeren we een nieuw woongebied en bieden we betaalbare woningen voor mensen die in Rotterdam willen blijven wonen. Én houden we rekening met de aarde door een prefab bouwmethodiek, deelmobiliteit en biodiversiteit te stimuleren op de gezamenlijke daktuinen. Het ontwerp is in handen van Klunder Architecten. 

Actieplan middenhuur

De gemeenteraad van Rotterdam heeft een ‘Actieplan Middenhuur’ vastgesteld met als doel: tot 2030 minstens 8.000 nieuwe huurwoningen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Rotterdam ontwikkelt zich naar een stad met meerdere stadsharten. De Alexanderknoop is één van deze beoogde stadsharten. Met ‘de Grote Beer’ draagt Dura Vermeer bij aan de Rotterdamse woningopgave en geeft een stimulans aan de leefomgeving. Dit gebied zal met deze ontwikkeling één van de nieuwe Rotterdamse stadsharten worden en een fijne plek om te wonen.

Prefab all the way

Bijzonder aan dit project is dat Dura Vermeer 'Prefab all the way' gaat. Met een goede voorbereiding in de ontwikkelfase, vermindert de bouwtijd aanzienlijk en is er zo min mogelijk overlast voor de omgeving.

verbonden met omgeving

De gemeente Rotterdam en Dura Vermeer zijn graag verbonden met de omgeving en staan open voor input. Middels een digitale informatiebijeenkomst zochten zij eerder verbinding met omwonenden en andere belangstellenden. Op de informatieavond werd informatie gegeven over het project, het plan, het ruimtelijk ordeningsproces en de planning. Er was ook ruimte om schriftelijk vragen te stellen. Tijdens de tweede bijeenkomst werd de omgeving gevraagd om mee te denken over de commerciële plint op de begane grond en de openbare ruimte rondom de nieuwbouw. Ook wordt de omgeving op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen via de projectsite en via (nieuws)brieven.

 

www.grotebeer-rotterdam.nl

Vragen? Onze specialisten helpen je graag!