Bulgur met tomatensaus, sperziebonen en cashew
Bulgur wordt gemaakt van tarwekorrels die worden gestoomd, gedroogd en gebroken of gemaald. Kies voor een volkoren bulgur. Deze variant bevat meer dan 10 gram vezels per 100 gram. Dit gerecht is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld chicken tonight.
Ingrediënten
-
0,5 bouillonblokje
-
150-200 gram volkoren bulgur
-
1 ui
- 500 gram sperziebonen
-
1-2 eetlepels citroensap
-
1 blikje tomatenblokjes
-
1 el olie
-
½-1 theelepel gemalen komijn
-
50 gram ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de bulgur volgens de instructie op de verpakking, maar voeg zodra het water kookt eerst een half bouillonblokje toe. Kook de sperziebonen in 5-10 minuten beetgaar. Snijd de ui en fruit deze in een klein beetje olie in de pan. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, het citroensap en de gemalen komijn toe aan de ui en verwarm het geheel. Voeg tot slot de afgegoten bulgur en de sperziebonen toe aan de tomatensaus en laat het geheel nog heel even warm worden. Hak/breek de cashewnoten in kleinere stukjes en serveer dit apart zodat dit naar smaak over het gerecht kan worden gestrooid. Eventueel serveren met sla.
Bron: Health Coach Program