Grieks éénpansgerecht met tomaat, paprika en aubergine
Aantal: 4 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Kooktijd: 25minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Verwijder de zaadlijst uit de paprika’s, maak de uien en knoflook schoon. Snij de paprika’s en tomaten in stukjes en hou de tomaten apart. Snij daarna de aubergines in stukken. Hak de uien en knoflook fijn en verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg de gesneden tomaten, oregano, peper en zout toe en roerbak dit 1 minuut mee. Voeg 500 ml gekookt water toe en roer dit door het tomatenmengsel heen. Voeg daarna de aardappelen, aubergines en paprika’s toe en laat dit ongeveer 20 minuten koken op middelhoog vuur. Laat het gerecht zo lang doorkoken totdat de tomatensaus dik is geworden. Voeg evt. nog wat zout naar smaak toe. Kruid evt. dit gerecht aan het eind nog met peterselie (optioneel).
Ingrediënten
- 2 grote aubergines
- 2 rode of groene paprika’s
- 2 grote uien
- 600 gram aardappelen
- 3 teentjes knoflook
- 400 gram verse tomaten of 1 blik gepelde tomaten
- 2 theelepels gedroogde oregano
- peper en zout
- 3 eetlepels Griekse olijfolie
- 500 ml water
- 2-3 takjes verse peterselie (optioneel)
Bron: Health Coach Program