Dura Vermeer neemt Rotterdamse Bouwdouwer 2021 in ontvangst
Tijdens de bijeenkomst van het Platform Ontwikkeling Rotterdam (POR) op donderdag 17 februari is Dura Vermeer verkozen tot Rotterdamse Bouwdouwer van 2021. Een prijs als blijk van waardering voor alle stadsmakers die letterlijk hun steentje bijdragen aan de Rotterdamse woningbouwopgave. Dura Vermeer gaf in 2021 het startsein voor de bouw van maar liefst 441 woningen verdeeld over de projecten Hefkwartier, Grote Beer en Diepeveen en is daarmee de terechte winnaar.
Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) van de gemeente Rotterdam overhandigde de Bouwdouwer 2021 aan Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer. “Dura Vermeer is dit jaar een recordaantal projecten gestart. Mijn favoriet is Grote Beer in Prins Alexander met een bijzondere prestatie. Binnen één jaar tijd is de bouw gestart; van eerste idee tot uitvoering. En bijna alle woningen vallen in het middensegment huur. Dat betekent een fijne plek straks voor onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen”, zegt wethouder Kurvers.
Duurzame waarde in stadsontwikkeling
Het Platform Ontwikkeling Rotterdam is het vastgoednetwerk van marktpartijen en de gemeente in de stad. Binnen het platform wordt ingezet op een gezamenlijke, actieve bijdrage aan een duurzame waarde en ontwikkeling van de stad.
“Als ontwikkelende bouwer transformeert Dura Vermeer gebieden naar nieuwe leefomgevingen. Plekken willen we altijd groener, mooier en gezonder achterlaten dan toen we ze aantroffen. Met de klant in het vizier bouwen wij aan integrale gebiedsontwikkelingen, waaronder het Hefkwartier, de Grote Beer en Diepeveen. Ik ben trots op onze gespecialiseerde teams die deze prestigieuze projecten waarmaken in de stad”, aldus Rob Tummers.
Woningen bouwen in Hefkwartier
Op de Kop van Feijenoord wordt woongebied Hefkwartier ontwikkeld, een project van VOF Entrepothaven en een samenwerking van AM en Dura Vermeer. De naam verwijst naar de roemruchte spoorweghefbrug over de Koningshaven in Rotterdam. Hefkwartier is de eerste ontwikkeling van Port Feijenoord, zoals de grootschalige vernieuwing van de wijk Feijenoord en de tweede fase van de Kop van Zuid is gedoopt. In deze wijk komen verleden en heden samen. Nieuwbouw (eengezinswoningen en appartementen), parken, een boulevard en voorzieningen als winkels en horeca worden toegevoegd.
Binnenstedelijke projectontwikkeling Grote Beer
Dura Vermeer ontwikkelt een nieuw gebied voor Rotterdammers die in de stad willen wonen. Onderdeel van de ontwikkeling is de nieuwe woontoren ‘de Grote Beer’ in de Rotterdamse wijk Oosterflank, volledig gericht op huishoudens met een middeninkomen. Met een tekort aan betaalbarre middensegment huurwoningen, biedt Dura Vermeer hiermee een vastgoedoplossing voor mensen die graag in de stad willen blijven wonen. Dankzij de prefab all the way bouwtechniek: alle onderdelen van het gebouw worden prefab aangeleverd, verwacht Dura Vermeer met slechts twintig maanden klaar te zijn.
Grote Beer
Diepeveen
Groen bouwen in Diepeveen
Diepeveen staat voor ‘pionieren tussen volkswijk en makersdistrict’ en ligt aan de rand van Merwe-Vierhavens (M4H) en grenst direct aan het Dakpark, een van de grootste dakparken van Europa. Dudok Real Estate en ontwikkelpartner Dura Vermeer brengen wonen, werken, horeca én de Huidenclub bij elkaar, met het iconische Diepeveengebouw als een levendige en centrale makersplaats. Het project bestaat uit 187 nieuwe woningen, waarvan 90 huur en 97 koop. Op Diepeveen wordt een mix van woningen aangeboden. Een deel van de huur- en koopwoningen worden in het middensegment aangeboden.
Dura Vermeer feliciteert ook de andere winnaars Havensteder en Ballast Nedam met hun welverdiende prijs die hun duurzame samenwerking onderstreept in het project Tuinbuurt Vrijlandt.