Expertise Energie
Werk maken van energie
Nederland heeft ambitieuze energiedoelstellingen – in 2030 komt 27% van de energie uit duurzame bronnen én de CO2-uitstoot moet met 49% verminderd worden ten opzichte van 1990.
Dit betekent dat Nederland de komende jaren miljarden blijft investeren in hernieuwbare bronnen en grootschalige aanpassingen in ons energiesysteem. Het is een enorme verbouwing die in een korte tijd gerealiseerd moet worden. Dit vraagt om een slimme aanpak.
Windparken
Energieneutrale infrastructuur
enorme verbouwing van het energienet
De elektrificatie van Nederland gaat in een razend tempo. We voegen steeds meer zon en wind toe aan onze energiemix. Ook onze energievraag leunt steeds meer op elektriciteit, door de toename van elektrische voertuigen zoals personenauto’s en vrachtwagens. En dus moeten we ons elektriciteitsnet grondig aanpassen – er moet meer bij, maar we moeten het ook slimmer benutten en beheren.
Dit is waar Dura Vermeer een verschil maakt. Gezien de enorme opgave en de beperkingen in mensen, materiaal en tegelijkertijd de behoefte om snel, maar wel veilig te realiseren, verbeteren wij continu onze aanpak. Ook bedenken we slimme innovatieve oplossingen. Zo worden we steeds een stapje slimmer, beter en sneller op onze projecten.
MEER WIND OP ZEE, MAAR OOK OP LAND
De productie van hernieuwbare energie groeit. In 2030 is de doelstelling voor wind op land meer dan 35 TWh. Op zee is dit zelfs meer dan 49 TWh. Dit zijn ambitieuze plannen. Om dit te realiseren moeten er meer windparken gerealiseerd worden. Het merendeel van de nieuwe parken komt op zee, maar ook op land zullen bestaande parken hun capaciteit moeten vergroten en komen er nieuwe windparken bij.
Dura Vermeer heeft de afgelopen jaren verschillende kleine en grote windparken door heel Nederland gebouwd. De komende jaren ondersteunen we onze opdrachtgevers bij de realisatie, uitbreiding en verbouwing van windparken op land. Daarnaast realiseren we voor TenneT zogenaamde 2GW landstations. Dit zijn verbindingen tussen de windparken op zee en het hoogspanningsnet op het land. In het landstation wordt gelijkstroom omgezet naar wisselstroom en wordt de spanning van 525 kV getransformeerd naar 380 kV, zodat dit geschikt is voor het Nederlandse hoogspanningsnet.
GroiEnde vraag voor energieopslag
Ons nieuwe energiesysteem wordt steeds grilliger en om de stabiliteit van ons net te waarborgen speelt efficiënte energieopslag een essentiële rol voor het balanceren van vraag en aanbod. Als Dura Vermeer spelen we hierop in door grootschalige batterijprojecten door heel Nederland te realiseren.
Windparken
parkwegen, kraanopstelplaatsen en betonfundaties
Hoogspanning
Realisatie en renovatie onderstations
Elektrische metingen
Bewaken installatieconditie
Ruime ervaring met zonne-energie
Dit geldt ook voor zonne-energie, waarbij de aanleg van infrastructuur inclusief de energievoorziening in de vorm van zonnepanelen voor ons als bouwer een specialiteit is. Ook hebben wij veel ervaring met het ontwerpen en realiseren van wintrackprojecten en nieuwbouw of uitbreiding van onderstations.